Archive for Forumul Vehiculelor Forumul pasionatilor de trenuri, de masini si de alte vehicule!
 


       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Calatorii si Reportaje
Electrica675

28 ianuarie 2010 => Fotografii Pascani - Lunca Siretului

Dragi colegi, va invit sa urmariti un mini-reportaj feroviar despre niste trenuri, fotografiate intre gara Pascani si Halta Lunca Siretului. Deoarece s-a incheiat semestrul I, si mi-a iesit o medie cat de cat buna pentru mine, mi-am propus sa imi petrec cam 2-3 ore prin imprejurimile Pascanilor pentru 2-3 fotografii. Domnul insa a tinut cu mine, si am facut ceva mai multe. Pe la ora 11 ma intalnesc cu Razvan Marica, unul dintre cei mai buni prieteni dintre ai mei, si propunem sa mergem la Lunca Siretului. Deoarece mijloc de transport in comun nu exista, a ramas singura optiune, si aceea de a merge pe jos. Plecam din gara Pascani spre Suceava, si fotografiez 2 Gbs-uri, care asteptau mandre locomotiva 80-0357-6 pentru a le prelua spre triaj. Vagoanele au fost incarcate cu niste saci de ingrasaminte :Dupa descarcarea lor, iata ca ajunge si locomotiva depoului Oradea, transferata de curand la depoul Pascani, care se cupleaza la vagoane si asteapta semnalul alb-lunar pentru a pleca spre triaj :Dupa ce am terminat de fotografiat locomotiva 357, ne vedem de drum povestind intamplari haioase de pe la scoala. Dupa ce am trecut de semnalul de intrare in gara Pascani, ma gandesc ca ar fi bine sa fac o poza cu vedere spre gara si apoi una cu vedere spre Suceava :In poza de mai jos se observa si acel indicator pentru pluguri de zapada. Este un cadru in forma de romb, de culoare albastra, amplasat pe un stalp al liniei de contact vopsit alternativ in alb si albastru :Dupa aproximativ 40-50 minute, ajungem si la locul mult dorit. Asteptam cu mare drag A 1752, Suceava Nord - Sibiu. Din nefericire pentru noi trenul a avut cam 15 minute intarziere. Intre timp  iese si soarele putin si incalzeste cu blandete pamantul acoperit de zapada si inghetat. Din lipsa de ocupatie, mai fac doua poze, una cu vedere spre Pascani, si una spre Suceava. In prima fotografie se poate observa si linia Barajului Siret, care pana acum 1-2 luni era ocupata cu peste 300 vagoane ale CFR Calatori scoase din uz :

Iata ca in jur de ora 12:05 trece prin halta A 1752, in frunte cu electrica 40-0589 a depoului Brasov. Imi caut repede un locusor si imi fac treaba. Uitati rezultatul :Imediat a trecut si IC 551, Bucuresti Nord - Suceava Nord, in frunte cu electrica 41-0431 a depoului Suceava Nord. Nu am facut fotografie deoarece trebuia sa pozez trenul contra soarelui si camera mea nefiind asa de performanta, nu scotea mare lucru. Dupa aproximativ 5 minute, trece grabit si A 1931, Iasi - Cluj Napoca, in frunte cu electrica 40-0846 care nici el nu a fost fotografiat din acelasi motiv. Dupa aproximativ 30 minute sus pe cer, conul soare isi face mila de mine si se retrage lasandu-ma cu bucurie sa fotografiez internationalul 383 care alerga grabit spre Suceava, in frunte cu electrica 41-0606 a depoului Bucuresti Calatori :Ne faceam griji ca P 5504 nu mai apare, dar dupa 5 minute vedem electrica 41-0655 a depoului Iasi cum gafaia cu cele 4 vagoane ale trenului personal si astepta cu nerabdare sa ajunga in gara Pascani si sa plece cu pasageri spre Iasi.De acum traficul s-a cam redus si din lipsa de ocupatie, fotografiez o planta care mai misca si ea doar in bataia vantului.In timp ce mai cautam alte subiecte de fotografiat, se aude o goarna puternica a unei locomotive. Cand ma uit spre Suceava, vad electrica 40-0473 a depoului Pascani in fruntea unui tren de containere de aproximativ 700 metri, care tragea din rasputeri. Motoarele de tractiune "torceau" destul de frumos. Ii fac o fotografie iar mecanicul ma saluta si ma claxoneaza :Dupa ce a trecut si acest marfar, i-am spus prietenului meu ca de acum aproximativ 40 minute nu mai trece nimic pana la sosirea internationalului 382. Din pacae nu a fost asa, la intrare in Pascani am auzit electrica 473 salutand un alt tren si la randul lui, salutand-o pe  473. Eram entuziasmati, de ce tren v-a fi. Nu dupa mult timp apare din ceata BB-ul 224 al GFR-ului care abia tragea 4 Zas-uri spre Suceava.

Am zis ca e destul cu fotografiile in acest loc si sa mai avansam putin, poate gasim un loc ceva mai frumos. Pe drum fac poza unui semnal :Se facuse timpul internationalului 382, air acesta nu dadea nici un semn de viata. Am hotarat (eu si Razvan), sa ne intoarcem spre casa, ca trenul il vom prinde pe drum. In fata se vedea baliza de 300 metri a zonei neutre. Am mai facut o fotografie :Merg agale spre casa, cu durere in suflet ca trenul nu isi mai face aparitia. Impreuna cu prietenul meu povesteam si de odata auzim amandoi claxonul locomotivei. In fata ochilor vedeam o locomotiva clasica, albastra si inima incepea sa imi bata din ce in ce mai tare. In sfarsit ajunge si 382-ul in frunte cu locomotiva depoului Galati, mai exact 40-0700. Mecanicul ne saluta, apoi trenul se pierde in ceata ..
sulzerul1175

Ce fotografii! Felicitari Gabi! Ma bucur sa vad fotografiile tale cuprinse intr-un reportaj!  
Prisecaru Florin

Felicitari Gabi! Foarte interesant.
Electrica675

Ma bucur ca va plac pozele baieti!
Gabry_Mafia

Foarte frumos Electrica 675.Demult nu ai mai facut un reportaj,foarte frumoase pozele si povestea spusa.Este bine cand ai cu cine sa indraznesti sa mergi 5-6 kilometri printr-un frig de cred ca iti crapau bocanci doar sa faci poze la tenuri si la o'' floare'' de asemenea faina.Spor la cat mai multe.Felicitari la amindoi.
Alex-DP001

Super fain
Electrica675

Daca vad ca mai intereseaza pe cate cineva de pe aici, incerc ca saptamana asta care incepe sa mai fac 1-2 reportaje tot cu niste imprejurimi de pe aici, de pe diferite delauri si cu diferite peisaje!

O seara faina va doresc
cortexedge

MAgistrala 500 e ca o legenda pt mine.
Pozele sunt bine venite si apreciate intotdeauna!
mishu88

Felicitări pentru reportaj, Gabi! Mi-a plăcut cum ai prins trenurile īn fotografii şi cum ai povestit acele momente. Iarna a fost frumoasă anul acesta, iar tu şi Răzvan n-aţi fost mai prejos decāt ea şi aţi fugit la pozat.

Mai aştept şi alte astfel de incursiuni FeRoviaRe pe frumoasele şi rapidele căi ferate din Moldova (mai ales), dar şi din celelalte regiuni ale ţării.
Stratan

Da , Gabi,  foarte frumoase pozele . Merita uneori sa stai prin frig sa scoti poze reusite .

       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Calatorii si Reportaje
Page 1 of 1
Create your own free forum | Buy a domain to use with your forum
SITE-UL FORUMULUI VEHICULELOR