Archive for Forumul Vehiculelor Forumul pasionatilor de trenuri, de masini si de alte vehicule!
 


       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Calatorii si Reportaje
Dr2005

507. Marasesti - Panciu

Un reportaj realizat pe linia Mărăşeşti - Panciu la 2 aprilie 2010:

http://trenuri.uv.ro/Linii/linia507.htm


Va fi postat şi aici īn cāteva zile.
dan tm

Interesant reportajul. Se pare ca soarta anumitor linii e deja pecetluita.
Intrebasem cindva pe un forum daca liniile din zona n-ar putea fi folosite pentru un fel de transport local dar se pare ca lipsa industriei  e un impediment.

Canalul abandonat e de fapt ceea ce ar trebui sa fie o investitie aproape la fel de mare si importanta ca si o cale ferata: Canalul Siret Baragan.
claus

Multumesc Dragos pentru surpriza placuta oferita de reportajul tau. Excelente imaginile si comentariile.
A fost o pura intamplare sa ne intalnim in gara Panciu (anul acesta am reusit sa ajung acolo doar de doua ori). Prima data in aprilie, cand ne-am intalnit in Panciu si ultima data acum 3 saptamani cand l-am prins pe unul din ultimii mohicani gri/rosu, 762 apartinand remiza Tecuci, aseara pe 507. Cu aparatul fortat la maxim de lipsa de lumina, cam asta am putut sa fac:

Din pacate, in ultimii 5 ani s-au pierdut aproape toate cladirile anexa, traseul telegrafic, instalatiile de cantarire de la Panciu, etc. Intr-o propozitie: s-a dus naibii. Daca vedeti pozele postate de mine pe railwayfan si facute pe film in 2003, veti intelege ca in 7 ani noi reusim performanta sa distrugem ce s-a facut in 100.....
Gabry_Mafia

Multumim Dragos pentru acest superb reportaj.Este intradevar trist ceea ce se intimpla pe acolo de fapt in toata Romania daca e pana acolo.Eu sincer nu vad potential financiar de pe acea linie ca sa poata sa se investeasca ceva sau macar sa se intretina linia.Cum ziceai si tu ...nu ne rămāne decāt speranta, că doar ea moare ultima (desi, īn cazul Căilor Ferate Romāne, ea este deja īn moarte clinică), că cineva din Ministerul Transporturilor sau vreun operator privat va realiza potentialul aceste linii (dar si a multor alte sectii īn aceeasi situatie) si o va salva de la distrugere, atāt timp cāt mai este ceva de salvat.
Dr2005

Dimpotrivă, potenţial e... Panciu e oraş, iar legătura cu Mărăşeşti se face mai repede pe calea ferată decāt pe şosea.
dan tm

Mda, cindva am avut o discutie cu catalin, despre potentialul feroviar.

Ma gindeam la o folosire pentru transport interurban a liniilor din zona.
intre Focsani Odobesti, Focsani Marasesti Marasesti Panciu, Marasesti Adjud si Marasesti Tecuci distanta e cam 20 km asa incit daca in zona s-ar dezvolta o platforma industriala care sa aiba nevoie de untransport cadentat sau mai stiu eu ce solutii...
se pare ca sint doar ideei si ce stim cel mai bine? sa stergem urmele

       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Calatorii si Reportaje
Page 1 of 1
Create your own free forum | Buy a domain to use with your forum
SITE-UL FORUMULUI VEHICULELOR