Archive for Forumul Vehiculelor Forumul pasionatilor de trenuri, de masini si de alte vehicule!
 


       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Stiri si evenimente cu trenuri
nan_florin

Actiune de recuperare la Subcetate 03.05.2011 !

Maine 03.05.2011 incepe la Remiza Subcetate actiunea de recuperare a materialului rulant . Tot materialul rulant care exista aici va fi evacuat in Depoul Simeria iar 40.007 va merge mai departe la Dej impreuna cu vagonul de la Teius.
nan_florin

Dragi prieteni, incepand de azi orele 5.00 locomotiva 40.007D impreuna cu vagonul de la Remiza Teius se afla in Depoul Dej pentru reparatii si expunere in parcul muzeal. Am sa va spun si ce s-a intamplat in aceste zile: in ziua de 04.05 ne-am deplasat la Remiza Subcetate unde intentionam sa aducem materialul rulant de aici in Depoul Simeria. Din pacate, locomotiva 40.005 nu poate fi transportata deoarece rotile au tendinta de blocare. Am uns toata locomotiva, am scos si fitilele putrede afara insa se pare ca gaurile de ungere sunt blocate cu mizerie intrucat locomotiva nu a mai fost miscata de circa 25 de ani. Aici se pare ca pana nu se vor demonta toate contracutiile si se vor curata impreuna cu perinitele nu se va putea face nimic. Daca totul decurge normal asta ar insemna cam doua zile de munca sustinuta care ar putea implica si un aparat autogen pentru deblocarea piulitelor. Macaraua cu abur se poate transporta fara probleme , am completat uleiul si am verificat asigurarea catargului si a contragreutatilor. Locomotiva 150.1121 nu poate fi scoasa deoarece in hala sunt rupte traversele peste canalul de revizie  asa ca nu s-a mai facut nimic la ea.  40.007 am pregatit-o pentru expediere iar in jurul orelor 16.00 am plecat in cursa speciala cu viteza maxima de 25 km/h pe linie directa si curenta si 5 km/h in abatere si peste macazuri la Depoul Simeria. Cu toate ca am uns-o foarte bine, osia cuplara nr 3 s-a incalzit foarte tare pana la Simeria asa ca in ziua urmatoare am demontat contracutiile de ungere, am curatat totul si am montat perinite de ungere noi. Deasemenea a fost reparata si conducta general ade trecere a aerului pentru a putea fi introdusa in tren. Odata remediate toate deficientele in data de 05.05 remorcata de EA-134 din Depoul Dej am plecat spre Dej in cursa speciala. La Teius am ajuns in jurul orelor 16.30. Aici am avut ceva probleme la conducta generala a vagonului asa ca am intrat in remiza pentru remedieri iar in jurul orelor 20.00 in formatie completa am plecat mai departe spre Dej.Spre surprinderea noastra vagonul s-a comportat nesperat de bine, fara a avea nici o problema la partea de rulare. Ungerea locomotivei in parcurs am facut-o la un interval de 30 - 40 km. Postez si cateva poze din timpul transportului:
nan_florin

In Depoul Simeria in timpul remedierilor:
nan_florin

Inainte de plecare in Depoul Simeria in jurul orelor 7.


nan_florin

In gara Simeria in formatie de plecare

In statia TeiusIn sfarsit acasa !


Alex-DP001

Felicitari pentru munca si efortul depus pentru salvarea acestor exponate!!!
nan_florin

Alex, chiar ma gandeam ca as putea sa te anunt cumva sa vi sa o vezi trecand prin C-Turzii. Din pacate programul foarte incarcat pe care l-am avut mi-a facut imposibil acest lucru, iar la ora la care am trecut pe-acolo (23.00) doar MIG-urile care erau la zbor de noapte ne-au tinut companie. Una peste alta ma bucur ca am ajuns fara evenimente.
Elektriska

Domnul Nan sa traiti 500 de ani!
CsabyRR

Si sa deveniti Ministrul Transporturilor intre timp
Silviu88

In excursia feroviara facuta de curand v-am vazut convoiul in gara Subcetate meritati toata stima pt munca depusa pacat de locomotiva cu abur ramasa.
nan_florin

o sa incercam sa facem ceva si cu restul materialului rulant. Deasemenea trebuie sa gasim neaparat o solutie pentru recuperarea celor doua mecanisme cu cremaliera.
Alex-DP001

Nici o problema domnule Nan,va multumesc ca aveati in gand sa ma anuntati, a fost oricum un drum lung si obositor, o sa vin pana la Dej intr-o vizita dupa ce aburoasa va fi expusa.
shoppy

O solutie pentru incarcarea mecanismelor ar fii "mituirea" unui incarcator frontal de la cel mai apropiat santier...
nan_florin

Toti cei care vor vor fi bineveniti la Dej oricand. Pana la urma vom recupera si mecanismele.

       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Stiri si evenimente cu trenuri
Page 1 of 1
Create your own free forum | Buy a domain to use with your forum
SITE-UL FORUMULUI VEHICULELOR