Archive for Forumul Vehiculelor Forumul pasionatilor de trenuri, de masini si de alte vehicule!
 


       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Materialul Rulant din Romania
CKD

Automotoare Clasa 97

Automotor Regiotrans Cl.97
E pe ruta Brasov - Bucuresti / Bucuresti - Brasov Acc.14532 / 14533

Dr2005

Nu ştiam că l-au înamtriculat şi pe el...

Oricum, este vorba de 2 automotoare, XBD4519 şi XBD4520, modernizate în Franţa şi folosite pe cele 2 perechi de automotoare Regiotrans (Braşov-Bucureşti şi Braşov-Sibiu). De precizat că automotoarele RegioTrans, deşi ei le-au redenumit în XBD45xx sunt de mai multe tipuri: X4300, X4500 si X4700.Şi un X4500 odernizat la el acasă (Foto: an Agersten (janage@post11.tele.dk) , poza preluata de pe www.railfaneurope.net ):
sulzerul1175

Nu demult toate automotoarele de la Regiotrans au primit clasa 97.
http://cfr.stfp.net/?class=97
CKD

Clasa 97

Regiotrans; Zarnesti - BrasovDr2005

pisti91 wrote:
Nu demult toate automotoarele de la Regiotrans au primit clasa 97.
http://cfr.stfp.net/?class=97


Nu au primit toate...
Dar Stfp, bazându-se pe bogatele sale cunoştiinţe feroviare le-a încadrat pe toate în clasa 97, la fel cum a pus şi toate LDH-urile 125 necodificate UIC în clasa 80, deşi ele ar trebui puse în 81 (că doar nu au generator de abur).
sulzerul1175

Atunci corectez ceea ce am spus: o parte din DMU-rile Regiotrans-ului au primit clasa 97 Dar se poate ca si celelalte vor fi modificate.
Dr2005

E curios faptul că doar pe cele care au ca punct de plecare Voiteni şi Berzovia le-au codificat UIC... la Braşov şi Arad (şi cred că nici la Sf. Gheorghe, Blaj şi Sighişoara) nicio mişcare (încă). Să vedem ce vor face, având în vedere că e vorba de mai multe tipuri de automotoare, chiar dacă ei le-au redenumit pe toate XBD45xx.
CKD

Regiotrans; Brasov-Intorsura Buzaului

shoppy

Automotoare ale RegioTrans

Langa Bran
shoppy

Ac de Constanta, de dataasta format din doua automotoare diferite
cristi CFR

P Voiteni-Resita Nord
Fotografie in Statia Resita Nord

sulzerul1175

"Trenul accelerat, in directia Brasov, va pleca din statie de la linia 1. "

Dr2005

Si, in general, ajunge mai repede decat trenul CFR-ului care pleaca mai devreme Deh... inteleg, sina se dilata, da' cum dracu' numai la CFR si tot numai la CFR se schimba locomotiva de ajutor la Fetesti si tot numai la CFR se fac intarzieri de 70 de minute (minim) pe Bucuresti-Constanta, in vreme ce atunci cand cineva ofera servicii mai bune ori e aruncat pe la margine garii, ori i se da un orar in spatele unui tren al CFRului. Bine macar ca in fata Infrastructurii toti suntem egali
Iata, doamnelor si domnilor, Acceleratul RegioTrans intrand in statia Fetesti, unde a DEPASIT acceleratul CFR-ului. Cred ca a fost cea mai buna decizie pe care am luat-o atunci, alegand sa nu mai bag banii in posteriorul CFR-ului. Inutil sa mai precizez ca vagoanele 20-54/55 erau pline de ,,discriminati" beti-turta.


Si la Bucuresti Nord... sa vedeti ce scandal a iesit, ca aproape toti de pe peron aveau bilet la CFR. Unii au dat fuga si si-au luat banii inapoi. Cei cu reduceri, de exemplu studentii, au trebuit sa mai astepte, ca daca ceri banii inapoi nu primesti inapoi si cuponul.


Poate daca trenul ar fi fost mai mediatizat prin gara, ar fiurcat mai multi calatori in cele 2 automotoare de la Bucuresti pentru Brasov. Sa vedem si niste poze un pic mai vechi, facute cu vechiul Olympus FE-100 (inlocuit in iulie 2008 de un Cannon):


Interiorul:


Acest X4500 modernizat nu l-am mai vazut de o vreme... facea Bucuresti-Brasov anul trecut, alaturi de XBD4519:


Sa vedem si automotoarele pentru trenuri personale.
La Brasov... Caravelle si Desiro... pe care l-ati alege?
La Arad, pentru Nadlac:
shoppy

Nu cumva nu ai mai vazut acel modernizat pentru ca a fost vopsit verde?
Dr2005

Nu. Interiorul este altfel, inclusiv scaunele (chiar mai bune decat pe cele verzi). In plus, cele 2 automotoare modernizate rosii au numerele XBD4519 si XBD4520... chiar le-am vazut mai de mult cuplate cu cate unul verde. Cele 2 verzi sunt XBD4534 si XBD4535.
shoppy

Gabry_Mafia

A fost preluat de REGIO TRANS  si ruta Timisoara Nord - Cruceni. In 14 decembrie a sosit si primul motoras...
diana

Am fost socata cand am vazut automotor de la regiotrans in Timisoara Nord   si cred ca au inlocuit vechile automotoare cele albastre. Cam ciudat 3 garnituri pentru un personal care circula pe ruta Timisoara Nord-Gataia-Timisoara Nord.
97-0105-3

97-0101-2
MariusM

diana wrote:
Am fost socata cand am vazut automotor de la regiotrans in Timisoara Nord   si cred ca au inlocuit vechile automotoare cele albastre. Cam ciudat 3 garnituri pentru un personal care circula pe ruta Timisoara Nord-Gataia-Timisoara Nord.
97-0105-3

97-0101-2


Probabil că o garnitură merge la Jamu Mare/Buziaș, alta probabil la Giera
shoppy

Mersi de setul de poze Diana, aparatul isi face onorabil datoria.
Acum ca deja ai exprienta, poti sa acorzi un pic de atentie si incadrarii, ca sa nu mai iasa cu tampoanele si cabina taiate in marginile pozei.

Succes in continuare !
oreste

Daca era trenul de pranz la 13.57 , 2 motoare merg la Resita Nord iar al 3-lea la Gataia la alimentare , este motorul care face serviciu pe Timisoara Nord - Cruceni
paall

Vineri automotorul 4536 http://cfr.stfp.net/Pic/97/K-4536DEOK:1.jpg a facut servici pe P 14771 Brasov - Siculeni , 14770 Siculeni - Sfantu.Gheorghe , 14773 Sfantu.Gheorghe - Sciuleni si 14772 Siculeni - Brasov.


Pe acc 14059/14050 Brasov - Sibiu - Brasov automotorul circula mai mult gol

Ruta 404 Sfantu.Gheorghe-Covasna-TG.Secuiesc-Bretcu si retur sunt compuse din automotoare rosii ca cel din poza urmatoare.  

http://cfr.stfp.net/Pic/97/K-4520DfOK:1.jpg
Gabry_Mafia

97-0522-9 Trenul RegioTrans 14693 Timisoara Nord - Cruceni
micutul_tgv

Cu un mic regret nu ma pot abtine sa nu spun : Politica de intretinere si administrare a automotoarelor la Regiotrans da dovada de un subtil profesionalism... ce vreau sa spun? Hmm, pai daca pana acum un an prima ruta inchiriata de Regiotrans, Brasov - Zarnesti se bucura de automotoare ingrijite si curate, ei bine de cand neinteroperabilele au fost acaparate in numar tot mai mare de catre operatorul feroviar privat, calatorii din Tara Barsei au parte de automotare la care nu mai functioneaza incalzirea, cu tot felul de disfunctionalitati, murdare atat exterior cat si interior...
Mentionez ca anul trecut am ramas placut surprins sa observ ca in gara Zarnesti batranelor X4500 l-i se facea un scurt menaj si abia apoi calatorii puteau urca in tren ! Dealtfel, din cele observate de mine, calatorii de pe aceasta ruta sunt destul de civilizati... as fi curios sa aflu pe care ruta Regiotrans trenurile sufera de tratament batjocoritor.... totusi nu am mai vazut nici personal de serviciu care sa mature si sa stranga gunoiul in urma curselor !
micutul_tgv

Punctez urmatoarele:
*) automotarele Regiotransului duc lipsa de cosuri pentru gunoi ceea ce reprezinta un minus
*) un plus ar fi conductorii care par instruiti si dedicati pastrarii curateniei si decurgerii linistite a cursei si PREZENTA PERDELELOR in toate vehiculele !!!
*) ideea principala pe care vreau sa o subliniez este ca rutele noi se bucura de cele mai bune si ingrijite motoare pentru a atrage clientii in timp ce pe primele rute concesionate au ramas automotoarele cu probleme si carora nu l-i se mai aplica nici macar un tratament minim de igienizare  
paall

si totusi cand am fost eu cu P 14771 Brasov-Siculeni doar o parte ( un compartiment ) era incalzit a automotorului verde din poza de mai sus ( a se vedea mesajul lui paall de mai sus ) iar nasul spunea caltorilor : " veniti aici ca acolo e rece " "aici" era cald dincolo unde nu te lasa nasul era frig. Automotorul a mers destul de bine pana la Sfantu.Gheorghe ( acolo au coborat aproape toti calatori sa fi fost vreo 30 asa , restul vreo 6 au ramas sa mearga mai departe spre Siculeni ) In automotor era muzica data la un volum destul de maricel dar nu a deranjat pe nimeni , iar nasul avea ceva ziare in mana ( nu stiu ce era cu ele ). A mers cu viteza mare a ajuns la timp la Sfantu si chiar am tras un pui de somn vreo 20 de min :d Perdele avea si spatiu destul de mare pentru bagaje fata de alte vagoane ale Cfr-ului. Eu unul am fost multumit de alce drum. Nasul a reamintit calatorilor programul de circulatie pe ruta Brasov-Siculenis i retur multi din calatori care au coborat la Sfantu facandu-si planul de intoarcere la Brasov seara tot cu Regiotrans.

Despre Acc Brasov-Constanta am stat de vorba cu vreo cativa calatori si parea multumiti in primul si primul rand ca nu vine intarziat fata de trenurile Cfr
Dr2005

Cu Acc Constanta-Brasov am mes si eu... cu intarziere f. mica (vreo 10 minute) si depasirea Acc CFR-ului (ca de obicei...).

Automotoare mai jegarite merg la Intorsura Buzăului, pline cu rromi si bagajele lor (ultima dată se cărau şi vreo 2 fotolii jegoase, luate de la gunoi probabil). Ce-i drept, toti aveau bilet (!).

Cred ca aspectul automotoarelor are si alte cauze... de cand RegioTrans s-a tot extins, majoritatea automotoarelor care vin din Franta stau in revizie doar pentru verificari si montarea instalatiei INDUSI, dupa care unt scoase urgent la traseu asa cum sunt... din cauza asta (putine vehicule, multe rute), RegioTrans nu cred că îşi permite să trimită la RK mai mult de un tren (şi după ce se repară ăla să ia altul şi tot aşa).
diana

97-0509-6

57-0509-0

XRABX 8445

XRABX 8444

Gabry_Mafia

97-0509-6 personalul 14692 Cruceni - Timisoara Nord

Am facut si eu o poza la acest automotor care era la lucru...Diana a pozat  trenuletul inaintea mea...
Hurricane

Se pare ca vor mai ajunge la Regiotrans niste automotoare
http://www.bahnnews-austria.at/fo...=f9c4f54fd3612115dd8cf70a5b9a1b8f
shoppy

Interesant, alb-verde cu vechiul post de conducere, combinatia asta inca n-o aveam.
cristi CFR

Avem , 4506

http://cfr.stfp.net/Pic/97/_CK-4506OK:1.jpg

Foto : Stefan Puscasu
Hurricane

Tot in drum spre Romania o rama push-pull

http://www.bahnnews-austria.at/forum/viewtopic.php?t=8236

acuma se afla pe la Intorsura Buzaului
Dr2005

Dar e PLIN de rame push-pull la Intorsura... ce au de gand cu ele? Sunt in starea in care au venit (eventual murdarite de grafitti).
cristi CFR

Accelerat Bucuresti - Iasi

Personal Alba Iulia-Cugir

Banuiesc
Hurricane

Si ce locomotive le vor trage  ? BB-urile ?
cristi CFR

Da, din cate stiu au cumparate cateva de la SNCF.

Doar locomotivele acelea sunt compatibile, ramele neavand unitate motoare.
Dr2005

Nu au motoare, dar pot fi folosite si pe post de vagoane, urmand ca locomotiva sa rebruseze la capatul traseului...
shoppy

Cred ca vrea sa zica compatibile cu postul de conducere.
Daca nu vrei sa iei in considerare postul de conducere, poti pune absolut orice locomotiva.
Gabry_Mafia

97-0527-8  

97-0627-0  

Aceste rame este acelasi tren ...Personalul 14693 Timisoara Nord - Cruceni
CFRISTU

Da le-am vaztu si eu.Si din cate am inteles au luat chiar mai multe rute pe Regionala Timisoara, dar acum CFR nu vor sa le cedeze.eu le am si pt. Trainz cu post de conducere original a lor si seamana cu realitatea leit,cine le doreste sa ma contacteze.
cristi CFR

Vom vedea , din pacate regionalele nu se pot opune, termenul de preluare al sectiilor este 6 luni de la data castigarii licitatiei.

Licitatia a fost la sfarsitul lunii august 2008 deci termenul limita este sfarsitul lunii februarie 2009.
micutul_tgv

Nohab wrote:
Se pare ca vor mai ajunge la Regiotrans niste automotoare
http://www.bahnnews-austria.at/fo...=f9c4f54fd3612115dd8cf70a5b9a1b8f


Au și sosit :pozele(scz de calitate) le-am făcut sâmbătă 3 ian. înainte să plec cu Rapidul Maramureș spre București !
cele 3 automotoare asteptau, trase de un LDH semnalul pe linia 9 sau 10 din gara Brașov !!
Aveți și seriile omoloage vagoanelor remorcă, două nu corespund cu vaonul motor, știe cineva de ce ? Probabil nu sunt cuplate în originalul din construcție...
cortexedge

mureseanu_976

micutul_tgv

4534 în continuare pe Acc SIBIU - BRAȘOV

tomi_ms

Interesante imagini, "micutul_tgv". Oare am inteles bine ce scire pe usa unuia dintre automotoare? (la cata franceza stiu e posibil sa gresesc )
"Engin vendu. Ne rien prelever." Adica automotor vandut, nu demontati nimic? Probabil au mai multe in parcul rece, si pe unele le folosesc ca donoare de piese.
Gabry_Mafia

Regiotrans  Timisoara Nord - Cruceni
sulzerul1175

Superba poza, felicitari Gabry!!  
cristi CFR

Super poza , gabi.

Am cateva intrebari.

1. Unde e mecanicul, nu il vad in pos ?

2. Daca e in postul opus , atunci unde e discul rosu ?

Vad totusi ca au pus cupla in carlig, in instructie inseamna fine de tren.
tomi_ms

cristi CFR wrote:

1. Unde e mecanicul, nu il vad in post ?


Priveste mai atent intre stergator si stalpul dintre geamuri, parca se vede ceva, dar nu sunt 100%sigur nici eu.
Gabry_Mafia

Salut pasionati... Cristi... este mecanicul la locul lui numai ca nu se vede de stalpul acela de la geam ...(nu cred ca avem trenuri cu telecomanda inca
)
Poate se vede mai bine in urmatoarea poza care e tot din acel moment

cristi CFR

Bravo , faina poza  
L-am vazut  
Gabry_Mafia

Ca de obicei ...Regiotrans  Timisoara Nord - Cruceni  

Salutari din jud.Timis
dan tm

cristi CFR wrote:
Super poza , gabi.

Am cateva intrebari.

1. Unde e mecanicul, nu il vad in pos ?

2. Daca e in postul opus , atunci unde e discul rosu ?

Vad totusi ca au pus cupla in carlig, in instructie inseamna fine de tren.


Am vazut duminica Regiotransul de la Resita Nord circulind spre Timisora Nord cu discul in fata.Nu s-au mai obosit sa-l schimbe in Resita.
myster2008

P 14165 Timisoara Nord - Periam :

oreste

Cateva date tehnice despre automotoarele x - 4500Automotorul X-4500, este destinat transportului de calatori pe distante medii si scurte. Acesta se compune dintr-un automotor X-4500 si o remorca XR 8300 sau X8600, cuplate in serviciu printr-o bara articulata montata pe bloc elastic. Fiecare din aceste vehicule poseda un post de conducere, deci este indisociabil, automotoarele pot circula singure sau cuplate intre ele cate doua sau trei, astfel formand un tren automotor.
Lungimea totala a automotorului este de 42,480 m;
Lungimea totala a vagonului motor este de 21,240m
Lungimea totala a remorcii este de 21,240m
Ampatamentul vagonului motor este de 18,057
Ampatamentul remorcii este de 18,257
Inaltimea trenului 3,740m
Raza minima de inscriere in curba este de 80 m
Viteza maxima 120 km/h
Automotorul X-4500 este echipat cu un motor diesel Poyaud cu sase cilindrii orizontali de 320 sau 330 KW ( 435 sau 450 CP), asezat orizontal sub caroserie. Regim nominal 1800 turatii/min.; Supra alimentare prin turbosuflanta Brown- Boveri sau Holset; Demaror electric Lavalette d 4,4 KW (6 CP).
Transmisia miscarii este mecanica, cuplaj hidraulic Ferodo-Sinclair , cutia de viteze De Dietrich cu 8 viteze si inversor de mers incorporat, schimbare automata a treptelor de viteza.Cuplarea se face prin patru ambreaje situate in exteriorul cutiei. Ambreierea se realizeaza pneumatic la o presiune de circa 5BAR , ambreajele servind numai la sincronizare si schimbarea vitezelor, demarajul asiguranduse cu, cuplajul hidraulic situat pe volantul motorului.
Echipamentul pneumatic este alcatuit din compresor cu doua trepte Westinghouse – Chabay , debit 700l/min. la 1500turatii/ min.; Regulator electropneumatic ; Filtrarea aerului prin filtru Sofrance, doua rezervoare principale de capacitate toatala de 250l. Un rezervor auxiliar pe boghiul motor de 36l , un regulator automat de timonerie pe boghiu, robinetul mecanicului cu comanda electrica, frana de mana cu surub si clichet pe fiecare boghiu langa postul de conducere.
Fiecare boghiu este construit din doua lonjeroane in forma de U, asamblate prin doua traverse de cap tubulare si doua traverse intermediare in forma de U. Tablele sunt sudate electric. Osiile sunt din otel. Cutiile de osii interioare contin un rulment pe doua randuri de role . Rotile sunt monobloc din otel .
Echipamentul electric este format din baterie de acumulatori Cd-Ni, 48 de elementi 205 A/h putere 7,5 KW , tensiune maxima 82V
Automotorul X-4500 este dotat cu inastalatii de control punctal al vitezei “indusi” si cu dispozitiv de siguranta si vigilenta tip “vacma”.
Gabry_Mafia

97-0522-9 & 97-0422-6 Regiotrans Timisoara Nord - Cruceni
Dr2005

Au ajuns la XBD 4560. Sa il vedem in trenul ce a ajuns la Brasov acum o ora (pozele sunt din Bucuresti Nord):

Zoly87

k
myster2008

Regio vine de la Resita Nord :Regio catre Lovrin :

Gabry_Mafia

97-0520-3 & 57-0420-0 RegioTrans  Cruceni - Timisoara nord
cortexedge

sulzerul1175Incredibil de urat  
cortexedge

Chiar ca....
micutul_tgv

Și pe la Brașov au aparut ceva automotoare noi circulând la Înt.Buzăului sau Zărnești în schema verde :

XBD - 4556
TaurusFan

P14235 in Arad
shoppy

Langa Brasov
Hurricane

97-0519-5 Timisoara57-0525-6 Arad
cezy

Zarnesti
shoppy

Aoleu ce cacaniu, cred ca au dat aia de la magazin vopseaua la juma de pret, numa sa scape de ea.
alex

ce vopsea urata !!!!!!!!!          
Electrica335

Din ce mi-a zis cineva din interiorul Regio, toate le vor face asa   De-a dreptul oribile. Bine, si inainte tot urate erau, dar acum sunt inspaimantator de urate...
cezy

sulzerul1175

Nu inteleg de ce trebuie sa aiba toata fata aceeasi culoare  
cezy

in criza asta mai bine o cutie de vopsea decat 2 )
dragosh01

Dupa culoare s-ar putea numii "CacaTrans" ......scuzati-ma.
alex

sc.cacatrans.srl o idee foarte buna drgosh
shoppy

Caca-trans ar trebuii sa fie CopyRight @ CFR Calatori   .
mureseanu_976

Siculeni:Brasov -  97-0532-x (X4532):

Hurricane

Acc 14053 Iasi-Brasov


micutul_tgv

Frumos, mai ales ca CFR nu are nici un tren care sa lege Brasovul de statiile Mizil, Buzau, Ramnicu Sarat si Focsani... respectiv Tecuci, Barlad, Vaslui si Iasi de Valea Prahovei !
In plus automotoarele care circula pe cele 2 accelerate (Constanta si Iasi)
sunt foarte ingrijite confortabile, cu aer conditionat (pentru la vara) !

4535 la Zarnesti > dupa ce i s-au ascuns grafitii :

avea placuta Sibiu - Brasov

si titular de o luna pe aceasta ruta : 4558
Gabry_Mafia

97-0519-5 & 57-0519-9 Cruceni - Timisoara Nord..
cristi CFR

Gataia

cristi CFR

Berzovia

cristi CFR

Surduc Banat

cristi CFR

Gradinari CarasOravitaTimisoara Nordcristi CFR

Interiorul automotorului.cristi CFRcristi CFRHurricane

Acc.14053
57-0661-9

myster2008

Regio in GATAIA , 27.05.2009 :

cristi CFR

Faine poze myster, vad ca 501 a revenit de la Servtrans.
oreste

da au revenit de la servtrans 501 si 510
srazvi

doua X-uri in Gataia:
DonVILLy

97-0524-5 in Teius


myster2008

Regio catre Periam, gara Timisoara Nord , 08.06.2009 :

Costache Mihail

Automotoare Regiotrans pozate de mine marti 9 iunie 2009 in Brasov
Costache Mihail

Automotor Regiotrans in Brasov, pregatit sa plece la Fagaras, poza este facuta in Brasov, marti 9 iunie 2009
cristi CFR

Din pacate nu am retinut numarul
Timisoara Nord

       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Materialul Rulant din Romania Page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Page 1 of 8
Create your own free forum | Buy a domain to use with your forum
SITE-UL FORUMULUI VEHICULELOR