Archive for Forumul Vehiculelor Forumul pasionatilor de trenuri, de masini si de alte vehicule!
 


       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Calatorii si Reportaje
shoppy

Bucuresti - Timisoara si retur

Saptamana trecut am avut "placerea" de a strabate tara cu trenul. Mi-a ajuns pentru tot restul anului. 2009.
Plecarea a fost cu R695, vagon de dormit albastru cl. I, foarte frumos, nu se poate reprosa decat faptul ca pirza de 220 era marcata "doar pentru aparatul de barbierit" si ca unele lampi "auxiliare" din compartiment nu mergeu (mergea doar lampa mare, lampa de citit si cea de veghe). Incalzirea functiona perfect si drumul a fost placut, o performanta ce nu se va mai repeta. Singura problema a fost intarzierea de 40min(oricum ne-a convenit sa stam 40min in compartiment decat in centru pe o banca la 7 dimineata).
Eu m-am intors cu R694, vagon modernizat de Grivita, climatizarea mergea, totul parea foarte placut. La plecare au aparut si surprizele neplacute, adica la trecere peste denivelari, nu stiu ce se intampla, dar oscilatiile sus-jos se transformau repede in niste oscilatii inainte-inapoi foarte deranjante. Apoi mintea nasului (adica lipsa ei), dupa ce a stat o ora pe peron, a decis ca in vagon e prea cald, asa ca s-a dus si a comutat in tabloul general de pe climatizare pe ventilatie, si l-a lasat asa vreo 3 ore, ne-am apucat noi sa acoperim fanta de ventilatie cu ce am gasit, degeaba, tot m-a luat o durere nasoala de cap, de care am scapat doar dupa vreo 2 zile. Dupaia a venit iara nasu, a decis ca s-a ventilat destul, si a comutat de pe ventilatie pe oprit, asa ca a inceput sa se faca frig. Dupa vreo alte 2 ore, timp in care toti am pus gecile pe noi, cei de la capatul vagonului au avut inspiratia de a inchide usa si geamul de la toaleta, si astfel atmosfera a devenit mai suportabila.
Colegul meu s-a intors cu R361, si el s-a bucurat la inceput ca incalzirea functiona, numai ca spre groaza lui si a celorlalti calatori, aceasta era blocata pe maxim, fiind imposibil deoprit, astfel a devenit imposibil sa se stea in compartiment, asa ca majoritatea calatoriei a fost petrecuta pe culoar, in picioare, invaluiti de un miros apasator de toaleta, de care nu au reusit sa scape decat acasa, la dus.
shoppy

In Timisoara am fost intampinat de o surpiza foarte placuta: un exponat static de cale ingusta. Locomotiva arata foarte bine, lipsa placutelor cu numarul si vopsirea distribuitiei in galben nestirbindu-i chiar atat de mult din demnitatea:

shoppy

Cateva poze din Timisoara Nord:shoppy

Langa gara o noua surpriza, Bega Group lucreaza in forta la reconditionarea vagoanelor de marfa:

shoppy

Surprizele se tin lant, ajung la ceea ce pare a fi cel mai frumos depou de locomotive din tara. Aici ostilitatile sunt conduse de capul de serie 95-0001-8 intr-o prezentare de zile mari. In rest, locomotive si automotoare de toate felurile, se vede si un nasuc de aburoasa, iar langa ea mai e ceva interesant (nu-mi dau seama). De asemenea, multe monumente inchinate ceferistilor:shoppy

Urmeaza cateva poze pe care am reusit sa le fac pe drum, geamul murdar si soarele zgarcit nu m-au ajutat prea mult:

shoppy

Cam asta a fost tot. Sper ca v-a placut.
 
dragosh01

Felicitari pt. reportaj.Mi-au placut enorm pozele din depou.mai ales cele cu automotoare.
cristi CFR

Salut shoopy , si felicitari pentru poze si reportaj:

Locomotiva de linie ingusta este 764.010 de la Uzinele Sudice Govora

Aburoasa din depou este 131.045 , langa ea o macara mai mica pe un vagonet.

Quote:
Surprizele se tin lant, ajung la ceea ce pare a fi cel mai frumos depou de locomotive din tara.


Mai repede cel mai periculos din tara(plin de caini agresivi extremitatea estica si vestica si sub pasarela dincolo de turnul de apa, au fost atacati cativa mecanici...) si cel mai urat ca amplasament ,este un depou foarte stramt si lunguiet

PS : Daca tot ai venit pe la Timisoara, puteai macar sa anunti data...
Poate ne intalneam , daca nu aveam program la facultate in acea zi
Electrica675

Felicitari pentru reportaj!

Frumoase pozele din depou
shoppy

La caini aduce-ti cateva felii de salam si o sa-si dea imediat seama ca e mai benefic sa fie prietenosi decat agresivi.
Depoul e frumos dpdv al pasionatului care se uita de pe pasarela, pentru ca are ce vedea. Mai ales ca daca mai e pasionat si de marfare (asa ca subsemnatul), in Bucuresti nu o sa gaseasca niciodata o pasarela plasata atat de genial.
Cat despre programul sederii, nu aveam dinainte idee cum o sa iasa.
sulzerul1175

Foarte frumos reportajul, Shoppy! Intotdeauna mi-a placut reteaua feroviara din Timisoara, mai ales pozitia depoului.

A urlat cineva pe tine cand pozai de pe pasarela?  
shoppy

Nu, absolut nici o problema la pozat.
(decat un catel infometat care s-a tinut un peron intreg dupa mine, pana la urma tot a avut noroc ca a dat peste o doamna care i-a dat ceva)
dan tm

Nu are nimeni probleme cu tine cind pozezi de pe pasarela.

       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Calatorii si Reportaje
Page 1 of 1
Create your own free forum | Buy a domain to use with your forum
SITE-UL FORUMULUI VEHICULELOR