Archive for Forumul Vehiculelor Forumul pasionatilor de trenuri, de masini si de alte vehicule!
 


       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Fotografii cu trenuri
shoppy

Cateva poze din Predeal

Asteptand acceleratul de Bucuresti, am reusit sa fac cateva poze.

Incepem cu marfarul de cisterne al Gfr, tras de 40-1013-8
In spatele marfarului se vede cevaciudat, parca arfi un DA intercalat, defapt pe aceeasi trasa dar la un bloc distanta circula si Da-ul  60-1502-8 de la Gfr, cu inca 9 cisterne
shoppy

Intre timp a aparut si personalul de la Brasov, tras de 41-0823-9


Dupa el, a aparut un rapid, tras de 41-0747-0, care a si plecat repede spre Bucuresti


91-53-0-470-774-7 a Softrans a preluat conducerea personalului si, spre Azuga circulandu-se pe un singur fir, au inceput sa astepte cuminti intarziereea anuntata de 20 de minute (ajunsa 30) a acceleratului de Bucuresti


Iata in sfarsit si acceleratul, tras de 060-EA-008
shoppy

Nu putea lipsi aburoasa 50.497, dupa urmele de rugina se vede ca si aceasta a fost ridicata de cazan, dar a rezistat mai bine(cu dedicatie pentru specialistii de scos stalpi cu photoshop)
shoppy

Uitandu-ma plictisit prin gara, nu-mi vine sa cred ca nu am observat mai devreme cele doua vagoane platforma pe care cei de lainfrastructura au montat cate doua macarale si le-au inmatriculat ca Uvks 40-53-9453-002-7


Defapt priviti bine poza pentru ca nu cred ca veti mai avea multe ocazii asemanaotare, defapt nu sunt doua vagoane ci un vagon multiplu Laads, format din doua unitati cuplate apropiat


Cupla si mecanismul de ciocnire apropiat


Personal nu am mai stiu decat de existenta unei singure poze ce prezinta vagonul Laads, este cea depe site-ul Cfr Marfa (si din compendium)
shoppy

Am revenit si la caderea serii, ca sa ma conving ca aparatul meu nu are legatura cu pozele nocturne
shoppy

In loc de incheiere, o poza cu ceremonia sarbatoririi Sfantului Andrei la biserica din Predeal

(sper ca prezentul reportaj, desi micut, constituie o placuta completare la cadourile din cizmulite)
tomi_ms

Felicitari pentru poze, Shoppy, ai readus atmosfera de iarna. Aici "jos" se pare ca ne-am intors in octombrie
Am si o intrebare de incepator   dieselul e ND2, dar electrica de la GFR cum de are usile fix invers? Pentru cine s-a fabricat asa? Si e invers si in interior (ma refer la postul de conducere)?
Scuze pentru off-topic, dar e prima data cand vad asa ceva.
CsabyRR

Da. Si postul de conducere este invers. Acest tip de electrica a fost fabricata pentru sarbi (ex. Iugoslavia). Eu asa stiu...
Alex-DP001

Frumoase poze, o parte din ND2-uri au fost fabricate si pentru chinezi mi-a spus un mecanic din Dej care face pe 1514.
Am si eu o intrebare:am mai citit si pe alte forumuri tot feluri de lucruri despre Softrans ca au dat faliment ca una alta.Este adevarat ca o parte din locomotivele lor au ajuns la TFG si Rompetrol.Dar mau au inca 3 sau 4 in servici 774 725 si 783 stiu eu.Insa am vazut si poze in care trag trenuri de la calatori.Au ceva contract cu CFR Calatori si daca stie cineva cu ce firme mai au contract.
Multumesc.
shoppy

Acea locomotiva a Softrans face serviciu de impingatoare pe urcarea de pe valea Prahovei, adica zilnic (probabil) urca impingand la un marfar. Pentru a nu plati o trasa la coborare, se ataseaza la personalul de la Calatori, adica cei de la Calatori platesc trasa iar Softrans trage trenul, cei de la Calatori economisesc uzura propriei locomotive si ceva pe la plata mecanicilor, cei de la Softrans economisesc costul trasei.
Cat despre falimentul Softrans, a fost un moment cand o mare parte din locomotivele lor s-au vandut pe la ceilalti privati (au ajuns si pe la Gfr cateva), se pare ca faliment de tot nu au dat.

In statele din fost Iugoslavie (sau cum s-o numi acea zona), am inteles ca semnalele sunt invers fata de restul lumii, adica pe cealalta parte, asa ca locomotivele s-au construit cu posturile de conducere inversate. Pana la urma s-a trecut cu vederea toata chestia, si circula orice locomotive pe orice fel de semnalizare.
paall

si TFG si Softrans au locomotive electrice in aceeasi schema de culoare ( albastru cu portocaliu ) Softransul coboara de pe Valea Prahovei numai cu  P 3002 , P 3024 si P 3004.
Alex-DP001

Multumesc mult de informatii.
dan tm

Locomotivele electrice au fost construite pentru JZ cu postul pe stinga.
ND2 au fost construite pentru China cu postul pe stinga.Personal am circulat intr-o locomotiva GFR.
Am urcat pe usa din dreapta, usa de la mecanic era izolata cu spuma.
Sirbia are semnalele pe partea dreapta si postul locomotivei pe stinga.

       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Fotografii cu trenuri
Page 1 of 1
Create your own free forum | Buy a domain to use with your forum
SITE-UL FORUMULUI VEHICULELOR