Archive for Forumul Vehiculelor Forumul pasionatilor de trenuri, de masini si de alte vehicule!
 


       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Filmulete cu trenuri
mishu88

Clipuri din Judetul Giurgiu

Siemens Desiro săgetând culorile toamnei din Parcul Național Comana, 28 octombrie 2011Culorile pastelate ale toamnei reprezintă un bun prilej de a-ți face drum prin Rezervația Naturală a Parcului Național Comana. O floră bogată așternută de-a lungul Neajlovului sau o faună deosebită ascunsă prin păduri și prin lacurile din zonă înseamnă, conform statisticilor, o a doua oază a biodiversității din România după Delta Dunării.

Ca o coincidență sau nu, dar tot aici se află calea ferată care leagă orașul-port la Dunăre, Giurgiu, de capitala României, București. În trecut, mai exact în 30 octombrie 1869, se dădea în folosință linia construită sub semnătura Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, legătura de 67 de kilometri fiind realizată în nici 3 ani de zile.

Considerată prima linie de pe teritoriul Țărilor Românești ale acelor vremuri, însă a zecea linie de pe întreg teritoriul României contemporane, aceasta traversează Lunca Șabăr – Argeș și Câmpia Burnazului și străpunge Parcul Național Comana. Astăzi, linia este fragmentată datorită prăbușirii podului feroviar peste Râul Argeș în noaptea de 13-14 august 2005, rămânând doar trenuri care circulă pe ruta Giurgiu – Grădiștea.

Săgeata Albastră, în fiarele și tehnica automotorului diesel german Siemens Desiro Seria VT 642 a fost așteptat de mine și de camaradul FeRoviaR, Mihai-Călin, în dreptul localității Comana, pentru a putea fi transpus, pentru dumneavoastră, în câteva secunde de mișcare feroviară, naturală, tomnatecă. Plimbarea ”de teren” dintre halta Țepeș Vodă și Comana este prezentată, de asemenea, în câteva cadre motrice care accentuează și mai mult farmecul locului, invitându-vă totodată să vă plasați în itinerariul dumneavoastră o vizită în Parcul Național Comana!

Vizionare plăcută!


       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Filmulete cu trenuri
Page 1 of 1
Create your own free forum | Buy a domain to use with your forum
SITE-UL FORUMULUI VEHICULELOR