Archive for Forumul Vehiculelor Forumul pasionatilor de trenuri, de masini si de alte vehicule!
 


       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Filmulete cu trenuri
mishu88

Clipuri din judetul Gorj

10 aprilie 2011 = Excursie FeRoviaRă Petroşani – Tîrgu Jiu – Filiaşi – Bucureşti Nord

Iată că a doua jumătate a zilei de duminică începea pentru mine în Petroşani. Aici m-am întâlnit cu 09niceboy, un înfocat pasionat de FeRoviaRe, în special de „delfine mari”, aşa cum îi spune el (Clasa 47). Superbele locomotive sunt cam rare în acea zonă, însă o dată cu achiziţionarea locomotivei 692 de către DB Shenker, colegul nostru din Petroşani promite să vină cu filmări frumoase cu locomotiva vopsită în forma unui delfin!

După plecarea din Petroşani cu Trenul Personal de Craiova, am intrat cu viteză redusă într-un tunel din care am ieşit şi... am văzut începutul Văii Jiului. Trenul cu două vagoane etajate scârţâia pe şinele puse acolo cu zeci de ani în urmă, în timp ce Jiul curgea repede pe traseul pe care şi l-a format cu mii de ani în urmă.

În Defiliul Jiului se regăsesc staţiile Livezeni, Strîmbuţa, Pietrele Albe, Lainici, Meri şi Valea Sadului. După parcurgerea acestor 30 de kilometri, staţiile de cale ferată nu mai sunt încadrate de munţi, ci de dealurile Podişului Getic. De la Tîrgu Jiu la Cărbuneşti şi de la Cărbuneşti la Filiaşi, calea ferată trece de câteva ori peste cursul meandrat al râului Gilort.

De la Filiaşi la Bucureşti Nord, magistrala 900 susţine mersul trenului accelerat venit de la Cluj-Napoca prin Valea Jiului. Imaginile de pe acest traseu sunt tare sărăcăcioase, bateriile fizice şi psihice mi se terminaseră. Vă promit că voi reveni în viitorul apropiat cu un material mai detaliat despre ruta Bucureşti Nord – Filiaşi – Petroşani.

Mulţumesc pentru vizionare!


       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Filmulete cu trenuri
Page 1 of 1
Create your own free forum | Buy a domain to use with your forum
SITE-UL FORUMULUI VEHICULELOR