Archive for Forumul Vehiculelor Forumul pasionatilor de trenuri, de masini si de alte vehicule!
 


       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Filmulete cu trenuri
paul

Clipuri din judetul Sibiu

60-0251-3 cu P2515 Fagaras-Sibiu

60-0694-4 cu P2101 Brasov -Sibiu

A1621 la Podul Olt.
paul

A 1621 cu surprize:
mishu88

Excursie FeRoviaRă Brașov – Făgăraș - Sibiu, [Februarie, 2012]Fiind date condițiile atmosferice specifice iernii, orice persoană care îndrăgește călătoria cu trenul și căreia îi place să transpună peisajele observate în imagini statice și motrice, va întâlni un mare impediment. De fapt, dacă ne gândim mai bine, chiar două: o dată înfruntarea frigului de către propriile mâini, ochi, urechi, degete ș.a.m.d., iar a doua oară – scandalul pe care îl provoacă ceilalți călători în compartiment.

În consecință, momentele următoare prezintă Magistrala 200, parcursă de la Brașov la Sibiu, din perspectiva pasionatului care ”stă cuminte”, la locul lui. Cei 149 de kilometri îmbracă în ochii privitorului peisajul Țării Făgărașului dacă ne referim la localitatea de mijloc dintre cele două centre urbane, sau a Țării Oltului, dacă vrem să evidențiem cursul apei față de care circulă trenurile în paralel de peste 110 ani.

Dacă la începutul secolului XX erau în vogă locomotivele cu aburi, la începutul secolului XXI, tracțiunea diesel este ”regină” pe această linie încă neelectrificată. Așadar, întâlnim locomotive diesel 060-DA cu motor Sulzer, automotoare Desiro Siemens ”Săgeata Albastră” sau chiar automotoarele modernizate ADH 11 la Remarul 16 Februarie Cluj-Napoca.

Stațiile de cale ferată se încadrează într-o ținută modestă, chiar cochetă dacă ne referim la cele care reprezintă așezările Brădet, Perșani, Șercaia, Ucea sau Avrig. Vitezele de mers sunt și ele modeste, nu se depășește 80 km/h, iar în zona Valea Homorod – Perșani, sunt amplasate restricții de sub 15 km/h.

După ce trecem Oltul, intrăm în Zona Sibiului, care ne așteaptă cu o sumedenie de locuri cu tradiție și farmec autohton, pregătite să fie vizitate. Însă reportajul se termină aici, cu promisiunea că prezentarea Magistralei 200 va continua până la Curtici și, de ce nu, până mai departe!


       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Filmulete cu trenuri
Page 1 of 1
Create your own free forum | Buy a domain to use with your forum
SITE-UL FORUMULUI VEHICULELOR