Archive for Forumul Vehiculelor Forumul pasionatilor de trenuri, de masini si de alte vehicule!
 


       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Liniile din Romania
myster2008

Comlosul Mare (Romania) -- Nakovo(Serbia) -- Kikinda

Inainte de primul razboi mondial mai exista o alta legatura cu Serbia, linia pleca din Comlosul Mare...mergea pe la marginea satului Lunga, intra in Serbia , ajungea la Nakovo, prima localitate dincolo de frontiera, apoi linia se continua pana in orasul Kikinda.
Sa incepem cu gara :

Continuand drumul de-a lungul liniei la iesirea din Comlos se mai vad mici urme ale liniei vechi. Linia cea noua a fost reconstruita catre Teremia Mare si Nerau.

La intersectia cu DN Sannicolau Mare -- Jimbolia fostul rambleu a fost transformat in drum de acces si se poate observa mai bine.

Alte poze nu am reusit sa fac dar va las sa va delectati cu hartile facute de mine care arata cu verde traseul vechii linii pana la Kikinda.Am promisiunea unor harti din arhiva asa ca pana atunci ...sper sa va placa ce este mai sus.
fagaras

34

pai  nu cred ca era nevoie de acela  mai ales ca se trece din  jimbolia direct  in  Kikinda ,dar din  cite vad eu pe harta  siarbi au mai pastrat  linile de pe linga granita cu Romania  chiar exista si o linia  pina la Prahovo Pojlie  care este aproape de Portile de fier .Traficul   si asa nu este cine stie ce intre Ro si Serbia cele 2  tronsoane ajung  mai ales ca intre  Jimbolia si  Kikinda  se face mic  trafic  cu  un  Lvt    de la sarbi
cristi CFR

Ala nu e LVT+LVS e VT95 ("šinobus")
fagaras

care  e diferenta  intre ele?
stakee

LVT+LVS

http://cfr.stfp.net/Pic/79/79-0102-8DE:1.jpg

VT95

http://www.lokomotive-online.de/E...iebwagen/VT95/VT95_dieringhsn.JPG

       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Liniile din Romania
Page 1 of 1
Create your own free forum | Buy a domain to use with your forum
SITE-UL FORUMULUI VEHICULELOR