Archive for Forumul Vehiculelor Forumul pasionatilor de trenuri, de masini si de alte vehicule!
 


       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Calatorii si Reportaje
tudor_corbul

Cu Balkan Flexipass in Bulgaria 2010

Asta vara am calatorit in Bulgaria cu ocazia unui proiect european pentru tineri.Bineinteles ca am mers cu trenul.Destinatia:Plvodiv.Plecam din Iasi cu P18705 pana la Pascani.De la Pascani urmand a lua R383 Moscova-Sofia,care din cauza liniei dintre Dornesti si Vicsani afectata de inundatii circula numai Suceava-Sofia,calatorii din care am inteles transbordati in autocare care ii duceau pana la acelasi tren in Cernauti astfel continuandu-si calatoria.Azi internationalul este deviat pe la Ungheni-Iasi.
Inundatiile de pe langa Pascani datorate Siretului:Fiindca aveam destul de mult de asteptat,am zis sa profit de ocazie si sa pozez putin prin gara impreuna cu Electrica_675.
In curtea Remarului se aflau mai multe EA-uri,vagoane de marfa si clasica rama Acvila:Prin gara manevra 84 018-0Intre timp soseste si trenul nostru,dar indreptandu-se catre Suceava.Rasuflam usurati deoarece cand am intrebat la casa se bilete ni s-a spus ca nu circulaDin curtea fabricii iese 86-0094-2 apartinand T.E.F cu multe vagoane cisterna in spate:Un automotor Regiotrans pentru Tg Neamt:Gara Pascani:Intre timp soseste si trenul nostru si plecam in sfarsit spre Bucuresti.Diferite poze de pe traseu:
Gara Marasesti:


Ajungem in Bucuresti cu 2 ore intarziere.Avem putin timp sa coboram si sa ne aprovizionam si nu dupa mult timp plecam spre Ruse.
Trecerea peste Dunare:

tudor_corbul

Ne culcam si dimineata ne trezim aproape de Sofia:
Cu teama de a gresi numele acestui vagon,am sa-i las pe cunoscatori sa completeze:Fugim catre Sofia:
Gara Sofia Sever,unde ne intalnim cu 2 LDH-uri:Intram in gara centrala din Sofia:Unde buruienile nu au ce cauta:O rama Desiro electrica:Fiindca am avut ceva timp intre cele 2 trenuri,ne-am plimbat putin prin oras.


 

In afara garii se afla expusa o mica aburoasa,mai exact T 0-3-0 47.05Ceasul garii:Interiorul garii:Inauntru o alta mica aburoasa,de data asta de ingusta,impreuna cu 2 vagoane si un semnal

Este garat si trenul nostru,ne suim si plecam.
Depou de rame Desiro:Pe drum mi se ofera o mica supriza:Dupa am filmat plecarea ei.Dupa ce va fi gata montajul cu toate filmuletele am sa il postez aici.

Diferite poze de pe drum:Gara Septemvri:


Si intram in Plovdiv.Depoul unde se poate observa o Ludmila:Sau chiar mai multe:Si un 060-DA(scuzati incadrarea dar faceam pozele din tren fiindca nu am avut timp sa stau in gara):Coboram si iesim in fata garii.Dar fix inainte de iesire in coprul gari vad aceasta bijuterie expusa:

tudor_corbul

Fiindca pentru urmatoarele 10 zile am cam stat departe de trenuri am sa prezint cateva din locurile care am avut ocazia sa le vizitez.

Incep cu centrul istoric al orasului Plovdiv:

Un amfiteatru ce dateaza din timpul romanilor:Si orasul Plovdiv vazut de pe un deal:Un alt loc,a fost Cetatea Assen:
Picturile interioare inca mai exista(din sec IX)Si o privire de ansamblu:O pestera foarte mare:Si o biserica de prin secolele XV/XVI:Am avut timp sa si catar putin,dupa o luna de pauza:Si dupa seri malteze,turcesti si bulgaresti a fost si seara romaneasca unde ne-am mandrit cu ce am avut noi mai bun

tudor_corbul

Dar cum toate lucrurile au si un sfarsit a venit timpul sa ne intoarcem acasa.
Peronul 1 al garii Plovdiv la 5 dim:Mai stam putin si dupa ne suim in trenul pentru Sofia.Mai pozez prin gara:Se mai lumineaza si am ocazia sa fac poze cea mai bune.Un depou cu multe Ludmile:O rama trasa pe dreapta:Ajungem in gara Gorna Oriahovita unde se ataseaza vagoanele de la Istanbul:Directia Ruse:O gara care mi-a placut foarte mult:Si ajungem in Ruse.Locomotiva care ne va duce pana in Bucuresti:Trenul CFR pentru Tesalonic:Ni se ataseaza locomotiva si am plecat spre casa:Si ca o ultima poza,Dunarea:
Cam atat si cu aceasta calatorie,sper ca v-a placut.
Am sa revin si cu filmulete.

Toate cele bune!
Electrica675

Felicitari pentru reportaj!

Interesanta poza aceasta!Este cumva electrica 119 si 389?

Multumesc anticipat!
tudor_corbul

Verific imediat prin pozele cu rezolutie mai mare si revin cu seriile.
Zoly87

Gabi , cea din fata e 100% 40-0119-le!
tudor_corbul

Aveti dreptate,prima 119 si cea dea doua este 389.
Dr2005

De curiozitate: Balkan Flexipass-ul include şi drumul cu rapidul pānă la Sofia şi retur? Că pentru 2 călătorii prin Bulgaria, 51 de euro este ENORM. Un bilet dus-īntors cu preţ īntreg de la Ruse la Sofia e 32 LEVA (vreo 65 RON)... dar de la Buc. la Sofia e vreo 200 RON doar dus, că e internaţional, dar cum naşul nu vine pe pod, există metode de a nu plăti acest comision ridicol de mare.
tudor_corbul

Da,include si cele 2 drumuri din tara:cel de acasa catre iesirea din tara si invers.
Mihay

Stiti vreun site unde se pot gasi imagini mai detaliate cu locomotivele electrice 119 si 389 de care s-a mentionat mai sus?
Electrica675

Nu cred ca exista asa ceva  
tudor_corbul

De ce sunt asa "speciale"?
Electrica675

Fiindca sunt niste scheme tipice anilor 90, cel putin la 389, care au fost inchise in niste hale si nu se stia aproape nimic de existenta lor

       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Calatorii si Reportaje
Page 1 of 1
Create your own free forum | Buy a domain to use with your forum
SITE-UL FORUMULUI VEHICULELOR