Archive for Forumul Vehiculelor Forumul pasionatilor de trenuri, de masini si de alte vehicule!
 


       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Stiri si evenimente cu trenuri
nan_florin

Dupa 20 de ani...

Dragi prieteni,
   Am deosebita placere sa va anunt ca azi am incheiat lucrarile de restaurare a locomotivei 150.1123. Sigur, sunt convins ca se putea face mult mai mult daca aveam mai mult timp la dispozitie si daca mai aveam piesele de acum cativa ani... Dar e bine ca s-a facut si atat mai ales ca dupa cum vedeti si voi in tara nu prea mai are chef sa faca cineva ceva.
azi in jurul orelor 17.30 am trait un moment emotionant. Alaturi de colegul Moisescu Alexandru am aprins luminile la locomotiva. Dupa mai bine de 20 de ani de nepasare, uitata in toti acesti ani intre buruieni si mizerie, luminile calde  si palide ale felinarelor au inceput sa lumineze in noapte. o lumina galbuie a razbatut din cabina locomotivei in linistea noptii din hala LE a depoului. Mi-am adus aminte brusc de anii de liceu cand mergeam la Vatra Dornei cu DA-1392 cu acceleratul Timisoara-Iasi si cand din dormitorul garii inundat de mirosul lemnului debrad ars se auzea soptit pufaitul pompei de aer a locomotivei 150.1123 si 150.1105 care faceau manevra in gara. Ce n-as vrea sa mai reinvie acele vremuri...
...Anii au trecut iar in anul 1996 am reusit sa o recuperam de la biciul necrutator al aparatelor de sudura, iar in acest an cand nu mai aveam nici o speranta conducerea depoului a avut initiativa de a repara tot ce a mai ramas. Sansa a fost ca prima sa fie 1123.
    Cu un singur amanunt as vrea sa va mai retin: a fost in serviciu pana in anul 1990, ultimii ani fiind utilizata la trenurile de lucru la electrificarea liniei Ilva-Mica - Vatra Dornei.
Alex-DP001

Inca odata felicitari Domnule Nan si mult succes in continuare.
sulzerul1175

Ieri seara am primit pozele de la domnul Nan. Cand am deschis pozele, am ramas cu gura cascata   Inca o reparatie de calitate, inca o aburoasa care a fost reinviata.cristi CFR

Uraaa        
florin.mihai

Ce sa mai zic... notă maximă pentru depoul Dej !
shoppy

Uaaa, am ramas masca        
Ce sa mai zici la una ca asta !? !?! ? !? !? !? !
             
srazvi

Felicitari si la mai multe  
nan_florin

Sper sa nu ne omoare de tot cei care conduc acum calea ferata pentru a nu periclita viitoarele planuri pentru anul viitor respectiv 230.401 si un LDM-12 Malaxa atasata cu un vagon de marfa de o constructie mai veche (preferabil cu roti spitate si tampoane cu tija). Pana saptamana viitoare trebuie instalat semaforul electric si montat transformatorul de alimentare a luminilor farurilor si semaforului.
stakee

Uite ca se poate si in Romania!
dan tm

Sint si in Timisoara Nord niste vagoane foarte vechi(nu gasesc pozele acum dar o sa revin) iar in Timisoara Est mai sint astea, ar fi interesante pentru salvare?


nan_florin

Da, sunt foarte interesante, dar nu stiu ale cui sunt.
Bobby

La cum arata ale nimanui...  

       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Stiri si evenimente cu trenuri
Page 1 of 1
Create your own free forum | Buy a domain to use with your forum
SITE-UL FORUMULUI VEHICULELOR