Archive for Forumul Vehiculelor Forumul pasionatilor de trenuri, de masini si de alte vehicule!
 


       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Calatorii si Reportaje
Sytrus

Excursie la Oradea Est

Azi am fost la gara Oradea Est pentru a poza vagoanele vechi si noi de acolo.

Pentru inceput, cladirea garii fata si spate:Peronul:


Un stalp de iluminat vechi de tot:


Vagoanele de marfa:60-1816-2 al CFR Marfa manevrand in gara:


84-0005-3 manevrand si el (se observa 1816 in spate)


Personalul Borz-Oradea intrand in gara la linia 3


Un canton abandonat:


Si in final, vagoanele abandonate (ma scuzati pentru prima; incepuse sa imi tremure mana)

Asta a fost tot. Sper sa mergem intr-o zi mai multi pentru a poza si celelalte vagoane abandonate.
sulzerul1175

Salut Sytrus!

Te felicit pentru ideea de a poza vagoanele de acolo. Si eu am vrut sa ma duc acolo pana la vagoane dar nu am avut niciodata curajul. Bravo inca odata

Doar niste corecturi am:

Quote:
60-1816-2 al CFR Marfa manevrand in gara

Nu 1816 (ultima bucata de DA fiind 1407), ci e 60-1086-2

Quote:
Personalul Borz-Oradea intrand in gara la linia 3


Nu Borz ci Bulz.

P.S.: Nu ai numarat cumva cate vagoane de calatori abandonate sunt acolo? (Eu am numarat 4 de tip Oravita - Anina, un dimitrov, si un 11-47 pe care tu nu l-ai pozat)
Sytrus

Sunt mai multe dar nici nu le-am putut vedea pe toate din cauza vagoanelor de marfa parcate acolo (iar singur nici gand sa ma urc in ele sa trec dintr-unul in celalalt...poate mergem mai multi odata sa vedem)
DonVILLy

Pisti91 am si eu o intrebare  ai spus ca nu ai avut curajul niciodata sa mergi in  Oradea Est sa fotografiezi vagoanele.  Cum asa?? Nu va lasa pe acolo??
Sytrus

pai o gramada de oameni locuiesc dincolo de liniile acelea si trec zilnic pe acolo... asa am facut si eu si nu mi-a spus nimeni nimic. Abia astept sa ma intorc acolo, dar pe o zi mai insorita si de preferat cu mai multi.
sulzerul1175

DonVILLy wrote:
Pisti91 am si eu o intrebare  ai spus ca nu ai avut curajul niciodata sa mergi in  Oradea Est sa fotografiezi vagoanele.  Cum asa?? Nu va lasa pe acolo??


Pai in triaje nu avem voie sa facem poze, asa cum si in depouri, remize....Daca avem norocul ca ne lasa, atunci e oke. Asa ca eu as merge cu acordul sefului de gara.
Sytrus

pai nu inteleg: cararea pe care merg riveranii spre casa e la 10 metri de vagoane. Nu inteleg de ce nu ai avea voie sa mergi acolo (plus ca nu am vazut nicio tablita dinaceea cu Interzisa Trecerea la 20 metri sau ceva de genu)
dan tm

Sint nou pe forum, am vazut reportajul despre linia de la Infratirea din Oradea Vest.
poate e off topic, dar din Oradea Est porneau mai demult linii spre alte fabrici mergind chiar pe strazi.
Ultima data cind am mers la Bulz cu masina am nimerit pe niste strazi si am vazut chiar si niste macaze manuale situate pe trotuar.
Ce se mai stie de liniile alea care pe unele portiuni pareau incastrate in sosea?
Stiu ca erau linii electrificate la reteau tramvaiului.
Daca nu ma insel venea si tramvai pina la est.
Se poate face o completare a acestui reportaj sau, altul dedicat acelor linii care strabat(eau) strazile orasului?
shoppy

Daca exista poteci care traverseaza zone feroviare atunci bagati capul in pamant, calcati apasat si merge-ti inainte, nu va opriti cu fete de genul "baa, iaute-l si pa-sta, iaute-l si pala" si atunci nu o sa fie absolut nici o problema. Ajunge-ti in zona opusa, va invartiti un pic pe acolo si o luati inapoi. Daca nu exista oameni care stau expres sa supravegheze zona atunci va opriti, scoateti aparatul, faceti poza, plecati mai departe.
Cu bicicleta merge si mai bine si va permite-ti sa faceti poze chiar in prezenta celor care incearca sa opreasca acest lucru.
sulzerul1175

Salut Dan tm, in primul rand vreau sa-ti urez bun venit pe forum!

In al doilea rand, nu esti off-topic, si ai vazut bine, chiar sunt linii care trec pe strada, si chiar sunt macaze pe trotuar. Asa era, acele linii erau electrificate si erau folosite de locomotivele electrice din depoul de tramvaie din Oradea.

Acele linii se duceau in zona industriala de langa gara. Se gasea acolo fabrica de zahar, de bere si mai multe fabrici, din pacate nu stiu exact care erau. Aceste linii exista si acum pe Calea Clujului, doar ca nu mai sunt folosite. Singura linie, care trece peste Calea Clujului, mai exact linia de la Plastor (unde Calea Clujului are 4 benzi, si nu 3 pe un singur sens), mai este folosita.

Din pacate mai multe detalii nu stiu despre aceste linii; am sa-l rog pe un prieten care stie mai multe, poate el o sa ne zica mai multe.

Numai bine!

       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Calatorii si Reportaje
Page 1 of 1
Create your own free forum | Buy a domain to use with your forum
SITE-UL FORUMULUI VEHICULELOR