Archive for Forumul Vehiculelor Forumul pasionatilor de trenuri, de masini si de alte vehicule!
 


       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Fotografii cu trenuri
Prognosis

File de istorie

De curand, cu ajutorul domnului George Stoian, autorul Almanahului Sloboziei, am facut rost de cateva imagini de arhiva.

Un autobus cu etaj din 1957


Un automotor in Gara veche Slobozia


Gara Slobozia Noua
PrognosisPodul de cale ferata peste raul Ialomita, in varianta initiala, construit in 1895, despre care George Stoian afirma:
"Un individ din zona mi-a spus ca a existat aici o placuta (devastata ulterior) pe care era mentionata data construirii podului - 1895. Ei bine, acesta a fost partial distrus de nemti (argument : capitolul D, pct 1 din raspunsul primariei Slobozia la un chestionar al Prefecturii judetului Ialomita, la data de 9 ianuarie 1919, in care se spune, sub titlul  "DISTRUGERI, FURTURI, JAFURI: "1. Cladirile statului, adica o cazarma a scoalei de tragere a infanteriei, a fost distrusa prin foc de rusi; asemenea podul de peste raul Ialomita al CFR si cel din comuna de calatori, tot pe raul Ialomia, au fost distruse in parte"  si trebuie sa credem ca el a fost refacut in forma actuala," aceea din foto de aici
Prognosis

Din arhiva lui Costică Acsinte, fotograf de epocă

Luna trecuta, Muzeul Judetean Ialomita, prin domnul George Stoian, a editat un volum dedicat lui Costica Acsinte, un mare fotograf al vremurilor apuse.

Va prezint din aceasta lucrare deosebita, cateva fotografii de arhiva, reprezentand miljoace de transport, gari poduri distruse in razboi, trenuri de demult. Va recomand calduros aceasta carte!

http://trenulete.info/din-arhiva-...ostica-acsinte-fotograf-de-epoca/

       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Fotografii cu trenuri
Page 1 of 1
Create your own free forum | Buy a domain to use with your forum
SITE-UL FORUMULUI VEHICULELOR