Archive for Forumul Vehiculelor Forumul pasionatilor de trenuri, de masini si de alte vehicule!
 


       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Calatorii si Reportaje
Bobby

Foto-video reportaj Timisoara Nord - Jebel - Liebling

Timisoara Nord Jebel Liebling

Un fotoreportaj, de data asta pe un traseu judetean daca ii pot spune asa si anume pe ruta: Timisoara Nord Jebel Liebling  cu P9665 si P9789.
P9665 circula pe ruta Timisoara Nord Stamora Moravita, la plecarea din Timisoara este compus din 2 automotoare iar in Jebel unul din automotoare este decuplat urmand ca acesta sa devina P9789.
Dupa ce se intoarce de la Liebling ca P9790 in Jebel se ataseaza la P9668 Stamora Moravita Timisoara Nord si astfel revine la Timisoara.
Automotorul ce face Jebel Liebling si retur este remorca pt P9665 si P9668 deoarece circula fara a avea motorul pornit

Am ajuns in gara cu 10 minute inainte de plecare din cauza traficului din Timisoara si putin a lipsit sa pierd trenul.

Prima poza din acest fotoreportaj la cateva secunde inainte de punerea in miscare a trenului:16:17 Ora plecari, dupa o goarna scurta P9665 format din 77-0951-2 si 77-0970-2 (ambele modernizate) se pune in miscare. Cateva poze din Timisoara Nord in timp ce trenul se indreapta spre iesire:

       

     

Iesim din Timisoara Nord si ne indreptam spre Timisoara Sud, linia incepe sa vireze la stanga.  In pozele de mai jos linile in paragina apartin combinatului Solventul din Timisoara (Antestatia CFR Solventul) altadata suprapopulate cu cisterne de diferite tipuri astazi in paragina

   

O poza spre Timisoara Nord in care: linia pe care e automotorul e cea ce merge spre Timisoara Sud, a doua linie merge spre Timisoara Vest iar a treia linie ce vine din stanga e linia ce se desprinde din linia Timisoara - Arad undeva intre Timisoara Nord si Ronat Triaj. Este o linia de marfa pentru ca marfarele ce vin dintre Timisoara Sud si Timisoara Vest (de unde se desprind multe lini industriale) sa nu rebruseze in Timisoara Nord ci sa meraga direct in TriajAlte poze cu linile combinatului bine ruginite si ascunse in iarba. Semnalul din poza a doua nu mai functioneaza de ceva vreme. In poza nr. 3 se vede si celalalt capat al antestatiei Solventul care incepe sa urce pentru a se uni cu linia spre Timisoara Sud inainte de podul CFR peste Bega.

   

Racordul prin macaz al atestatiei Solventul cu linia Timisoara Nord Timisoara Sud. De remarcat semnalul este de tip TMV:Urmeza podul CFR peste Bega dupa pod linile spre Timisoara Sud si Timisoara Vest se despart (podul si ramificatia Modos)Bordul modernizat al automotorului malaxa 77-0970-2Intram in Timisoara Sud.  Mormanul de carmizi (si nu e singurul din zona) provine din foste hale si cladiri industriale ce au fost facute una cu pamantul.Timisoara Sud:

   

Timisoara C.E.T

 

Bordul si vietzometrul automotorului Afisajul digital era cred defect.

 

Racordurile industriale in Timisoara CET si un semnal mecanic

       

Lasam Timisoara CET si liniile ei industriale in urma si ne indreptam spre Timiseni

       

 

Din nou o poza cu vitezometrul automotoruluiNe apropiem de Timiseni.

 

Urmeaza statia Timiseni cu semnale luminoase la iesirea spre Timisoara Sud si semnale mecanice la iesirea spre Jebel. Statia are 3 lini 2 folosite in mod curent si una mai rar

       

Statita Timiseni

     

Dupa o stationare de aproximativ 1 minut pornim mai departe

 

Racord catre o linie industriala in Timiseni (posibil depozit de carburanti)Iesim din statia Timiseni. Semnale mecanice in locul celor luminoase. In poza a treia semnalul de intrare in Timiseni dinspre Jebel.

   

Din nou o poza cu vitezometrul automotorului. Viteza maxima cu care a circulat P9665 s-a situat undeva pe la 68-69 km/h. si asta doar cu unul din cele 2 automotoare activNe indreptam spre Padureni Timis

       

Din nou poze cu bordul lui 77-0970-2:

 

Ne apropiem de Padureni Timis

       

Semnalul de la intrarea in Padureni TimisIntram in Padureni Timis

   

Statia Padureni Timis

       

 

O imagine cu bordul lui 77-0970-2 oprit in Padureni TimisPornim mai departe...

 

Iesim din Padureni

     

Ne indepartam de Padureni si ne indreptam spre Jebel

 

Intram in Jebel:

     

In Jebel P9665 sta cam 5minute in acest timp al doilea automotor din garnitura este dezlegat si devine P9789 insa cum P9789 avea plecarea spre Liebling peste aproximativ 40 minute in Jebel am facut mai multe poze:

O cladire fata in fata cu gara din Jebel:77-0925-6 automotor inchiriat de RegioTrans face servici pe ruta Jebel Giera si retur. Cand l-am pozat era P1413177-0970-2 automotorul venit de la TM cu P9665 :

   

Automotorul X4500 al RegioTrans: 97-0518-7 + 57-0518-1 stationand in Jebel la linia 177-0970-2 mutat la linia 3

   

Statia CFR JebelVagoane vechi in JebelP9666 Stamora Moravita Timisoara Nord format dintr-o garnitura LVT: 97-0133-3 + 97-0533-4

 

Din nou o poza cu gara din Jebel inainte de plecarea spre LieblingPlecam spre Liebling. De data asta insa fac clipuri cu acest traseu: Imi cer scuze ca nu am putut tine camera prea fixa insa la starea liniei si la cum se balansa automotorul e foarte greu de filmat pe geam.

Jebel Jebelul de sus cu P9789O zona industriala in Jebel precum si un LDH 70 uitat de lume:

   

Halta Jebelul de Sus

 

Pornim mai departe spre Conacul Iosif.  Din nou un clip de aproximativ 11 minute.Halta Conacul Iosif

       

Pornim mai departe spre ultima statie a liniei 920 mai precis Liebling. Un nou clip cu tronsonul Conacul Iosif LieblingSemnalul de intratre al statiei LieblingPoze cu 77-0970-2 in Liebling

       Si cateva detalii ale automotorului:

       


Cateva poze in Liebling. Cladirea statiei Liebling este locuinta particulara

       

     


Dupa o stationare de aproximativ o ora si jumatate in Liebling automotorul malxa 77-0970-2 se reintoarce in Jebel ca tren personal P9790

Liebling Conacul Iosif din cabina automotorului (cea opusa directiei de mers). Camera a fost lasat pe bord pe toata distanta dintre Liebling si Jebel.3 poze facute intre Liebling si Conacul Iosif

   

Conacul Iosif
   


Din nou un clip din cabina intreConacul Iosif Jebelul de Sus.Cateva poze intre Conacul Iosif si Jebelul de Sus ( 5 km)

       

       

       

Halta Jebelul de Sus

   

LCD-ul de pe bordul automotorului

 


Si ultimul clip cu P9790 intre Jebelul de Sus si Jebel (3 km )Cateva poze intre Jebelul de Sus si Jebel.

   

Bariera mecanica in Jebel.  In poza a doua ea este ridicata.
 

Zona industriala din Jebel.

       

     

LDH 70-244 in curte nemiscat de ceva vreme

 


Lasam zona indusriala (fosta) in urma

 


Ne apropim de intrarea in Jebel  dar semnalul nu ne lasa sa intram...
     

Ne interzice trecerea / Ne permite trecerea

 


Motivul pentru care multe automotore au dungi pe ele. (Ultimul strat de vopsea este inlaturat de frecarea cu vegetatia si se vad straturile vechi de vopsea iar la un automotor de 70 de ani nu sunt putine)
Aici automotorul sa frecat bine de vegetatie, vopseaua lui e plina de zagarieturi mai ales ca el face traseul asta frecvent.Trecem de semnalul de intrare si intram in Jebel

 


Din automotorul malaxa 925 in Jebel dar de data asta ca P14163

 

77-0970-2 in Jebel asteptand legatura pt Timisoara  

 


Trenul RegioTrans P14463 ce circula pe relatia Timisoara Nord ResitaCateva poze cu cladirea statiei Jebel

       

   

Trenul RegioTrans P14462 Gataia Timisoara Nord cu care subsemnatul sa intors acasa.Si din nou tot cu automotorul malaxa 77-0970-2 pozat din automotorul X4500 destul de aglomerat in timp ce se punea in miscare.Si ultimul clip al acestui reportaj cu mai multe trenuri pozate si filmate in aceasta zi in JebelIn incheierea acestui fotoreportaj 3 poze sugestive cu viteza dintre Jebel si Liebling adica viteza melcului:
(Va asigur ca melcul nu a patit nimic in urma sesiuni foto, dupa a fost scos din gabaritul liniei)

   


Toate cele bune.

Bobby 2010

       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Calatorii si Reportaje
Page 1 of 1
Create your own free forum | Buy a domain to use with your forum
SITE-UL FORUMULUI VEHICULELOR