Archive for Forumul Vehiculelor Forumul pasionatilor de trenuri, de masini si de alte vehicule!
 


       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Caile Ferate in general
CsabyRR

Infrastructura contra material rulant

Ca sa nu mai incurcam unul/una pe celalalt/cealalta ar fi bine sa dezbatem discutiile despre infrastructura si material rulant. Care credeti ca ar fi mai importanta decat cealalta...
Dr2005

Ambele... că nu poţi să ai infrastructură bună fără material rulant corespunzător şi nici invers. Nu ai cum să le separi.
CsabyRR

Eu stiu foarte bine, dar totusi sunt discutii din cate vezi si in alte topicuri tot apar astfel de discutii... Aici prolema ar fi prioritatea adica, care ar trebui sa fie rezolvata prima data...
dan tm

Pai prima data ar fi trebuit rezolvata infrastructura.
Pentru ca ar fi putut fi folosit materialul rulant existaent aproape de limitele maxime, timp in care ar fi continuat si modernizarea acestuia.

Adica erau locomotive si vagoane de 100km/h care in prezent circula cu viteze incepind de la 10-20.
shoppy

Atat Infrastructura cat si operatorii de material rulant trebuie sa aiba fonduri si obiective reale (si fie deschisa linia sau sa mearga trenul nu e un obiectiv real, e un obiectiv de subzistenta).
Dupa care Infrastructura ar trebuii sa ia incaseze TUI pe tona nu pe tren si sa amendeze operatorii de material rulant care incalca durata alocata a traselor.

Si uite asa operatorii feroviari o sa inceapa sa puna BoBo in loc de CoCo ca nu vrea nimeni sa plateasca 40t daca nu ii sunt absolut necesare, dupa care o sa inceapa sa se uite la penalizari si o sa vada ca mai bine pui un BoBo modern care iti demareaza de oriunde decat un CoCo vechi care invarte rotile pe loc din cauza graduatorului si a nisiparului (ambele manuale), daca se mai fandesc si la costurile mai mici de exploatare, perioada mai mare de disponibiltiate si garantie de la producator deja BoBo-urile moderne suna din ce in ce mai bine.
Problema la noi e ca avem o droaie de locomotive vechi pe care statul le repara si apoi le vinde la pret de fier vechi, deci apare tentatia de a lua de aici, mai ales ca dupaia stie orice maimuta sa le carpeasca.

       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Caile Ferate in general
Page 1 of 1
Create your own free forum | Buy a domain to use with your forum
SITE-UL FORUMULUI VEHICULELOR