Archive for Forumul Vehiculelor Forumul pasionatilor de trenuri, de masini si de alte vehicule!
 


       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Materialul Rulant din Romania
OAB

Intre legenda si adevar

Legenda spune că, pe Valea Prahovei, din când în când, pe timp de ceaţă, trece un tren care doar se aude, nu se vede. Consider că legenda asta are ceva adevar in ea şi anume că este vorba de automotoarele seriei 400, rationamentul meu fiind urmatorul:
1. Se aude, dar nu se vede Ce înseamnă asta?
-sună mai deosebit, deci este un vehicul feroviar necunoscut / puţin cunoscut pentru locuitorii şi turiştii Văii Prahovei; era şi normal, acestea erau diesel-electrice şi făceau servici pe linia Ploieşti-Văleni
-are dimensiuni relativ mici, şi merge mai repede comparativ cu vehiculele feroviare care circulau pe Valea Prahovei
2. Ceaţa este un element menit să inducă o atmosferă ireală
3. În 1948, automotoarele seriei 400 (inspirate după VT 137) au dispărut nu numai de pe linia Ploieşti-Văleni, ci şi din patrimoniul CFR, dar în 1982, este văzută o remorcă de automotor seria 400 în curte la MARUB, remorca existând (mai bine zis subzistând) şi în prezent. Cum a apărut acolo, din senin??? Oare nu cumva au circulat în secret cu scop militar, dat fiind faptul că erau foarte fiabile?
4. Seria 79 a fost, iniţial, dată de CFR unui... automotor electric (SĂGEATA VERDE!!!!!), în condiţiile în care aceasta trebuia acordată unui automotor diesel. De ce??? Probabil că automotorul diesel-electric seria 400 care trebuia să ia numărul acesta era retras.

       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Materialul Rulant din Romania
Page 1 of 1
Create your own free forum | Buy a domain to use with your forum
SITE-UL FORUMULUI VEHICULELOR