Archive for Forumul Vehiculelor Forumul pasionatilor de trenuri, de masini si de alte vehicule!
 


       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Materialul Rulant din Romania
nan_florin

Intrebari legate de calitatea repararii locom 060-DA-001

Pentru ca au aparut mai multe comentarii legate de modul in care a fost reparata locomotiva DA-001 va stau la dispozitie cu toate lamuririle necesare privitor la acest aspect, constient fiind de faptul ca era loc si de mai bine.
Sper sa fi postat corect acest subiect.
tomi_ms

Profit de ocazie, desi intrebarea mea nu tine de calitatea lucrarii, ci se refera la piesele folosite. Am citit multe pareri, si ma gandeam sa intreb de la o sursa sigura. Cu un an in urma se spunea ca locomotiva e singura care mai are toate componentele mecanice originale, dar nu am inteles clar daca era functionala; iar anul acesta am vazut intr-o filmare de la expozitie ca motorul locomotivei functioneaza. Ati reusit sa o aduceti in stare de functionare cu piesele originale, sau unele au fost inlocuite cu piese de generatie mai noua, fabricate in Romania?
Va multumesc.
nan_florin

Partea mecanica respectiv boghiurile, motoarele electrice de tractiune, motorul diesel si generatorul principal sunt de productie romaneasca si au fost montate intrucat nu se mai gasesc piese originale. La depoul Dej mai exista o singura osie originala de LDE fabricata in Elvetia in anul 1959 iar coroana in Austria la Viena. Osia este in exploatare. Reastul aparatajului electric, partea de comanda electrica si pneumatica, aparatele indicatoare din posturi si sala masinilor aparatura INDUSI - fabricatie originala Schaub Lorentz, dispozitivul om-mort in stare originala in functiune cu dispozitiv cu bara de antrenare din capul osiei (pe care sunt convins ca putini l-au vazut) , inductorii originali - SIEMENS, cupla WIT la un post originala, instalatia electrica in sala si in posturi complet originala, rezervorul principal de aer original, restul cutiei locomotivei originala cu toate componentele.
Vreau sa va asigur ca piesele care nu sunt originale sunt de cea mai buna calitatate, astfel : motorul diesel arbori cotiti la cota standard cu 12 camasi de cilidrii noi de productie germana, 12 pistoane noi la cota standard impreuna cu segmentii aferenti. Presiunile de ulei realizate sunt mult peste valorile impuse. Chiar si la rece motorul nu scoate fum si are un mers foarte rotund. Generatorul principal este de constructie NOUA si a fost pus la dispozitie de catre SNTFM prin grija d-lui Director General Gratian Calin. Cablajul de forta si comanda nou. Boghiurile sunt de RK si includ 6 osii rebandajate la cota initiala cu bandaje de cea mai buna calitate de productie Cehia grupa B6T iar coroanele dintate sunt de productie germana noi. Bateriile de acumulatori sunt noi. Intre timp am facut rost de doua statii RER originale RFT care se vor monta pe locomotiva in locul celor originale. S-au procurat cu mari eforturi si cele doua telefoane cu inductor de la posturi si am gasit si doua scaune pentru mecanic in stare foarte buna.
@ndrey

Mie mia placut cel mai mult parte de forta din blocul electric, convetizorul original, precum si impresia unei masini care are 50 de ani,te am incercat scaunul( postul ) pe care au stat atatea generatii de mecanici, este  ceva, acea masina are ceva aparte,al ei,   , si intradevar toarce ca o pisica, felicitari celor care au putu si au facut eforturi mari pentru salvarea ei si reconditionarea la starea ei , care zic eu este destul de "originala" mai ales ca are o varsta "respectabila" .
 Daca aveti nevoie va pot puna la dispozite manualul locomotivei 060 DD  -005 pentru eventuale reconditionare a unui DD,manualul nu este complet, dar are destule in el  o zi faina!
sm-sulzer

@ domnul nan_florin
prima data..welcome...
as avea o intrebare pentru dumneavoastra.Primele Sulzere din elvetia au fost construite si livrate cu comanda multipla...adica 2 sulzere se pot conduce din prima locomotiva.De ce nu au construit Romanii mai departe Sulzere cu sistem comanda multipla?
Va multumesc pentru raspuns.
nan_florin

Locomotivele diesel au fost construite cu cupla pentru comanda multipla pana pe la seriile 500, si semiacuplari de aer de 3,2 atm. Nu au fost insa utilizate niciodata din cauza faptului ca tehnica juca feste de multe ori (apareau puneri la masa din cauza patrunderii apei) iar turnusurile locomotivelor nu puteau fi facute astfel incat sa ai dus-intors tren de dubla tractiune, deci implicit aveai nevoie de echipe pentru ambele locomotive. Ultimele locomotive diesel cumparate de operatorul german privat KEG au fost echipate si utilizeaza cupla pentru traciunea multipla. Si locomotivele electrice pana pe la seriile 400 au fost echipate cu cupla multipla. Noi incercam sa montam pe DA-001 doua cuple multiple care la reparatii nu au fost montate din cauza timpului destul de scurt in care a fost reparata locomotiva.
claus

Care sunt codurile de culoare pentru cele doua culori majore pe care le-ati folosit pe caroserie ?

Intreb in ideea de a vopsi o macheta de DA in culorile originale ale modelului 060 DA 001 !

Multumiri anticipate pentru raspuns .
nan_florin

Nu pot sa-ti spun ce coduri de culoare s-au folosit deoarece pentru alegerea culorilor a venit un delegat de la Bucuresti de la Policolor cu sabloane iar la vopsire nu m-am uitat pe recipientele in care era vopseaua.
Xadu

Culorile folosite la revopsire inteleg ca nu sunt cele originale?
Pe langa subiect: Andrei, ai material informational/planuri la DD suplimentare fata de ceea ce se gaseste deja pe net?
@ndrey

Nu e diferit fata de ce este pe net,as puteasa zic doar 3 plnuri ale locomotivei,in ansamblu,dar mai mari,si atat,in rest nici un plan de boghiu,sasiu,cutie sau altceva de genu! in schimb am partea electrica completa , circuite de comanda supraveghere si protectie, circuite de forta,auxiliare,etc
nan_florin

Culorile sunt cele originale si au fost alese dupa o fotografie veche de uzina.
cristi CFR

Salut, eu am gasit pe net o poza cu 001 in aceasta schema
http://i533.photobucket.com/albums/ee338/andreiul_babaul/LDE4.jpg
Este exact acceasi poza care este pe http://www.derbysulzers.com/cfr2100.html

Mie ultima poza imi pare modificata, pana la urma care o fi poza corecta  
CsabyRR

Numai cu luminozitatea ori cu contrast a fost modificat(a).
nan_florin

Culorile utilizate de noi au fost cele din poza de pe derbysulzers.com, desi mi se pare mult mai reala prima.. Pe ultima pare sa-si fi pus amprenta patina timpului. Pana una alta asta este. Principalul este ca locomotiva a fost reparata. Culorile le mai putem modifica si pe parcurs.
Xadu

Ai idee ce soarta au DD-urile(partiale) ramase?
tomi_ms

Xadu wrote:
Ai idee ce soarta au DD-urile(partiale) ramase?


Salut. Despre posibila soarta a DD-urilor s-a discutat pe alt topic:
http://pisti91.myfreeforum.org/about1063.html

Pe acesta sa-l pastram "curat" pentru discutiile despre 060-DA-001. Mersi.

       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Materialul Rulant din Romania
Page 1 of 1
Create your own free forum | Buy a domain to use with your forum
SITE-UL FORUMULUI VEHICULELOR