Archive for Forumul Vehiculelor Forumul pasionatilor de trenuri, de masini si de alte vehicule!
 


       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Materialul Rulant din Romania
MarianD

Locomotiva LDE Terra Nova - modernizata Caterpillar
http://www.economica.net/prima-lo...loc-terra-nova-romania_80164.html

http://www.capital.ro/foto-gruia-...or-produce-360-de-locomotive.html

http://www.craiovaforum.ro/stiri/craiova-oltenia/locomotiva.html

Probabil ar trebui incadrat la topicul de LDE pe 4 osii, dar se stie foarte putin despre aceasta locomotiva.
Cel din foto cu ochelari este ing. Florin Sanda, Directorul Tehnic al celor de la Reloc. Ce e asa special cu el, este ca el a coordonat colectivul de proiectare de la PROMAT cand s-a realizat LDE2300Carpathia cu motor Cat si LDE2700 cu motor MTU, cele doua modernizari ale Remarul 16 Februarie.

Referitor la ce avem in fata, probabil motoarele de tractiune sunt in AC, rama cutiei este fara urechile de ridicare (greseala de proiectare?), cabina e absolut oribil proiectata, capotele sunt ciudate, iar furnizorul de echipamente electronice pare a fi PROMAT. O alta ciudatenie, este vitezometrul Softronic cu fundal negru? Frana automata si cea directa par a fi Knorr, cu comanda electronica.
Per ansamblu cineva s-am inspirat din designul Remarul 16 Februarie, dar cred ca a facut ceva mai bun, asta NUMAI daca s-au folosit motoare de tractiune in AC. Altfel, nu are rost toata aceasta spoiala.

Si in cele din urma, aceasta, ca si TRANSMONTANA, nu este o locomotiva INTEGRAL noua. Este doar o modernizare, cu tot ce inseamna acest lucru.

O zi buna!
seth

In toate stirile este raportat faptul ca aceasta locomotiva este hidraulica.
Edit: Exista totusi si un lucru bun. Pentru ca este foarte asemanatoare cu LDH-ul produs de Remarul Cluj, intr-o economie de piata asta s-ar numi concurenta, fapt ce ar duce la fabricarea de produse din ce in ce mai bune si cu raportul calitate-pret cat mai convenabil. In cazul acesta, marele castigator va fi, in orice situatie, Caterpillar.
Gaby05

Daca nu i-au schimbat transmisia hidraulica nu are nici un rost.
stakee

De la ce vine EPCV?
DanyCfrPascani

EP-Electroputere  CV-Craiova    )))
stakee

DanyCfrPascani wrote:
EP-Electroputere  CV-Craiova    )))


Dooh  
tomi_ms

Este LDE, deci discutiile depre transmisia hidraulica sunt putin pe langa. Uitati-va la boghiu, mai exact la suspensie (in rest nu le cunosc prea detaliat dar asta mi-a atras pana si mie atentia: suspensia DHC-ului are si arcuri in foi, iar ceea ce se vede in imaginile de mai sus e suspensie de LDE125).

       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Materialul Rulant din Romania
Page 1 of 1
Create your own free forum | Buy a domain to use with your forum
SITE-UL FORUMULUI VEHICULELOR