Archive for Forumul Vehiculelor Forumul pasionatilor de trenuri, de masini si de alte vehicule!
 


       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Calatorii si Reportaje
mishu88

M510,M500,M606: Excursie FeRoviaRa Falticeni-Iasi[2008]

10 august 2008 -=- M510; M500; M606: Excursie FeRoviaRă Fălticeni – Paşcani – Iaşi

Într-o prea frumoasă dimineaţă de vară a anului 2008 am pornit într-o călătorie FeRoviaRă până la Iaşi. Am parcurs cu drag la dus 122 de kilometri şi alţi 137 de kilometri la întors. Am simţit în inima mea de viitor pionier in d-ale transportului FeRoviaR fiecare joantă a căii ferate, am înregistrat fiecare semnal luminos văzut şi am privit cu respect pe fiecare dintre acei oameni care şi-au dedicat viaţa în slujba drumului de fier.

Despre aspectele istorice ale locurilor prin care am trecut în 10 august 2008 pe ruta Fălticeni - Dolhasca - Paşcani - Iaşi am mai menţionat şi într-un alt reportaj dedicat liniei M606 Iaşi – Paşcani. De data aceasta însă, mă voi concentra în mare parte mai mult pe fotografii şi mai puţin pe text.

În plus faţă de traseul FeRoviaR care va fi prezentat kilometru cu kilometru, vă invit să urmăriţi şi surpriza de a (re)vedea cea de-a doua gară a Ieşilor care face intrarea în capitala Moldovei din direcţia Magistralei 600. Aşadar, vizionare plăcută la ceea ce va urma şi vă aştept cu drag la sfârşitul reportajului pentru un feed-back din partea dumneavoastră!


Călătorind cu trenul pe lângă „Valea Feerică”, între Costeşti-Iaşi şi Pietrişu06:30

La rugămintea unui pasionat de calea ferată (mardaryroby) şi la bunăvoinţa unui alt pasionat de calea ferată (subsemnatul), întâmplarea a făcut ca trezirea dis-de-dimineaţă să fie o realitate. Şi, odată cu trezirea, o excursie FeRoviaRă de peste 250 de kilometri. Într-o fugă nebunească, am ajuns cu câteva clipe înainte ca trenul spre Dolhasca să plece din gară.

Bună dimineaţa, Fălticeni!


Trenul Personal Fălticeni - Dolhasca în Gara FălticeniLa 06:33, Trenul "Săgeată Albastră" (deci Siemens Desiro VT642) pleca spre Dolhasca. În stânga sensului de mers mă saluta iazul cu reflexia puternică a Soarelui, iar în dreapta culoare roşie a vagoanelor de tip Eacs care staţionau pe linia industrială a combinatului PAL Fălticeni. Acestea îmi aminteau de manevra tatălui de acum câteva zile.

Semaforul mecanic permitea ieşirea din staţia Fălticeni


Vagoane Eacs într-un decor industrial fălticenean


Iazul amenajat pe râul Şomuz


Un gard viu de porumb separa calea ferată de iazul din Fălticeni06:40

În drum spre Dolhasca am trecut prin staţiile Preuteşti, Arghira, Dolheşti şi Vămeni, unde automotorul oprea şi pornea cu drag pentru fiecare călător dornic sau nevoit de o plimbare cu trenul. Lăsam în urmă urbea natală, de care avea să-mi fie dor nu în acea zi, nu în acel an, ci... acum, când sunt departe, în capitală…

Municipiul Fălticeni, vedere Sud-Estică06:50

Cu o viteză medie de circulaţie de 35 km/h, Trenul Personal a oprit în halta Arghira. Această staţie este "celebră" pe linia 510 datorită caselor din lemn care se asamblează în apropierea căii ferate.

Lunca Şomuzului, leagăn al civilizaţiei din Podişul Fălticenilor


Case ecologice, din lemn, la Arghira


O foarte interesantă formă de reliefÎmi permit să amintesc de o legendă care mi se spunea când eram mic şi mergeam într-un sat din apropierea imaginilor pe care vi le prezint. Când eram la Manolea şi când trăia bunica mea, mă trezeam dimineaţa şi o întrebam, pe ruseşte: "De ce e albeaţa aceea în pădure?", iar ea îmi răspundea, tot în ruseşte: "Malcik, tam zaeţ tiopla lepioşki!" (Мальчик, там заяц тепло лепйошки.) Ei, acum înţelegeţi şi dumneavoastră de ce este acea ceaţă deasupra pădurii din imagine...

Un nor de fum de la vreun cuptor cu plăcinte din pădure


Metaforic, vorbind…07:00

La prima oră a zilei de 10 august 2010, soarele arunca frunze de lumină pe casele din localitatea Dolheşti, acolo unde trenul oprea pentru un minut. De aici, Săgeata albastră mai avea 10 kilometri până să ajungă în Gara Dolhasca, acolo unde fălticenenii (şi nu numai) puteau să schimbe trenul şi să acceadă spre Suceava, Bucureşti, Braşov şi alte zeci de oraşe din România. Se-nţelege, deci, Dolhasca era staţia terminus a liniei 510, Fălticeni – Dolhasca.

Banca de aşteptare din Gara Dolheşti07:10

Gara Dolhasca se află la 42 de kilometri de Suceava şi la 80 de kilometri de capătul nordic al Magistralei 500, punctul vamal Vicşani. Acest punct de oprire a luat fiinţă o dată cu construcţia liniei ferate Iţcani – Roman, în 15 decembrie 1869.

Gara Dolhasca


Vedere către Suceava


Vedere spre Paşcani, Bucureşti07:20

Binecunoscutul Tren Personal 5601, Iaşi – Putna, era tras de locomotiva electrică EA-758. Spun binecunoscut pentru că în fiecare zi când plecam în vreo călătorie FeRoviaRă, vedeam oameni care aşteptau pe peron trenul spre direcţia Putna. Avea în spate 4 vagoane albastre, dintre care unul de clasa I şi alte 3 de clasa a II-a.

Trenul Personal Iaşi - Putna, tractat de locomotiva EA-758


Trenul ce leagă Iaşiul de Suceava pleca din Gara Dolhasca07:40

20 de minute de linişte şi pace au fost în Dolhasca până când o goarnă din direcţia Paşcani s-a auzit şi un tren a apărut în gară. Peste 20 de pasageri aşteptau Trenul Accelerat 1833/1836, Iaşi – Timişoara. Acesta a plecat de la ora 6 din Iaşi şi urma să ajungă la 20:41 în Timişoara. Avea 7 vagoane şi era tractat de locomotiva electrică vopsită în schemă clasică, EA-646.

Trenul Accelerat Iaşi - Timişoara Nord


Locomotiva electrică EA1-646 în Staţia Dolhasca


Şi-a plecat trenul spre Timişoara...


1 kilometru de infrastructurăÎn aşteptarea trenului care avea să mă ducă spre Paşcani, am mai stat 20 de minute în Gara Dolhasca. În acest timp, o ghicitoare mi-a venit să-mi citească în palmă, iar un domn mai în vârstă mă sfătuia să nu dau curs invitaţiei unor astfel de personaje. Totodată, am fotografiat şi cupla centrală automată Scharfenberg a automotorului Desiro SR 20 D, care în 2008 a făcut serviciu pe secţia Fălticeni – Dolhasca (Iaşi). Acest dispozitiv de legare tip cuplă automată cu suprafaţa frontală încălzită electric realizează cuplarea mecanică, electrică şi pneumatică cu alte automotoare dotate cu acest tip de cuplă.

Cupla automată a automotorului Desiro SR 20 D


Trenul Personal ce a făcut serviciu pe linia 510, Dolhasca - Fălticeni08:00

Trenul Personal 5502, Suceava Nord – Paşcani, sosea în staţia Dolhasca cu 5 minute mai devreme. Era tractat de locomotiva electrică Bo-Bo 040-EC1-126. Locomotiva era clasică, avea un graffitti deasupra plăcuţei de identificare, un singur far central şi o putere de 3.400 kW. Mult prea mult pentru cele 3 vagoane etajate clasice 26-26.

Trenul Personal Suceava Nord - Paşcani


Gara Dolhasca, văzută din Trenul Personal08:10

O dată pornit trenul din Dolhasca, mai aveam de mers încă 28 de minute până în Gara Paşcani. Până a ajunge acolo, vă prezint câteva fotografii cu magistrala 500 între kilometrul 387 şi 408.

Spre Paşcani


În curba de lângă Halta Probota
Trenul Personal oprea în Halta Probota


În aliniament, până la Halta Lespezi


Valea Siretului, văzută de la etajul vagonului de călători 26-26


Viteza stabilită pe această porţiune este de 120 km/h


Spre Lespezi


Siretul şi urmele apelor sale umflate


Un podeţ şi o curbă înainte de Halta Lespezi


Spre Paşcani


Terenuri inundate de-a lungul Magistralei 500


Rambleul căii ferate a protejat suprastructura căii de inundaţii


Intram în Staţia Lespezi


Peronul Gării Lespezi


Vedere spre direcţia Suceava


Plecarea din Staţia Lespezi08:20

După ce pasagerii au coborât şi au urcat în tren în Halta Lespezi, mecanicul locomotivei electrice a sunat din goarnă şi a accelerat spre Paşcani.

Spre Halta Lunca Siretului
Peronul Haltei Lunca Siretului


Vedere spre locurile de unde am pornit


Un copac din preajma staţiei Lunca Siretului


Întâlnirea cu Trenul Accelerat 1854/1851, Mangalia – Suceava Nord


Coada trenului Accelerat venit de la malul Mării NegreÎn apropiere de intrarea în Gara Paşcani se află o linie industrială care este paralelă cu Magistrala 500 distanţă de 2 kilometri, iar apoi traseul acesteia urmează o curbă către o unitate industrială de lângă Barajul Lunca Siretului.

Linia industrială către societatea de lângă Siret


Către Paşcani, la 1 kilometru


Curtea COMAT SA

08:30

La intrarea pe teritoriul staţiei Paşcani ne-a întâmpinat o locomotivă diesel-hidraulică de 1250 de cai putere. Avea la cuplă două vagoane etajate nemodernizate seria 26-26 şi un vagon neetajat pe a cărui plăcuţă scria „Bacău - Iaşi”.

LDH-165 manevrând vagoane de călători în Paşcani


Trenul de călători manevrat de LDH-165Vis-a-vis de Gara Paşcani se află curtea societăţii de reparat şi modernizat material rulant, Remarul Paşcani. Pe liniile acesteia se regăsesc atât vagoane vechi, cât şi vagoane proaspăt modernizate, fie de marfă, fie de călători. Despre mai multe informaţii cu privire la profilul societăţii, accesaţi acest link. Şi tot despre profilul societăţii vom mai discuta undeva la sfârşitul reportajului, când vă voi prezenta nişte imagini surprinse în exclusivitate cu rama de vagoane de călători etajate, ACVILA.

Una dintre liniile de acces către Remarul Paşcani


Vagoane de marfă, locomotive franceze şi rama de vagoane etajate ACVILA


Gara Paşcani, văzută din trenul proaspăt sosit pe linia 4


Trenul şi călătorii...Abia ajuns în Gara Paşcani, am înregistrat fiecare mişcare care avea loc acolo. Astfel, pe linia 1 sosise Trenul Personal 6451, Iaşi – Paşcani. Mai departe, aceste 3 vagoane vor fi plecat spre Bacău însemnând Trenul Personal 5442, Paşcani – Bacău.

Trenul Personal Iaşi - Paşcani


Locomotiva electrică EA1-81508:40

Locomotiva EA-528 s-a cuplat la cele 3 vagoane de pe linia 1. Avea să tracteze spre Bacău Trenul Personal 5442. Asta despre vehicule feroviare, căci despre călători vă pot spune că pe peronul dintre linia 2 şi 3 aşteptau mai mult de 30-40 de pasageri care doreau să meargă cu trenul spre Bucureşti.

Trenul Personal Paşcani – Bacău


Vedere spre direcţia Bucureşti


Vedere spre direcţia Suceava


Locomotiva electrică EA-52808:50

Sosit cu 4 minute mai timpuriu, Trenul Rapid 652, Suceava Nord – Bucureşti Nord, intra în Gara Paşcani pe linia 2. Călătorii îl aşteptau…

Trenul Rapid Suceava Nord - Bucureşti Nord


Locomotiva electrică modernizată Siemens clasa 45


New versus old


Două locomotive electrice româneşti, gata de plecare spre direcţia Sud a Magistralei 500Pe linia 3 sosea din direcţia Iaşi Trenul Accelerat 10857, Iaşi – Vatra Dornei. Automotorul Desiro nr. 2055 era uniclasă şi avea fotolii confortabile cu aranjament 2+1. Chiar şi aşa, pentru cei 253 de kilometri, existenţa unui tren cu propulsie diesel pe sub linie electrificată mi se pare nerentabilă. Dar am întors capul către stânga şi am văzut pe linia 5 Trenul Personal 5401/5406. Era tras de locomotiva EA1-655.

Trenul Accelerat Iaşi - Vatra Dornei sosind în Gara Paşcani


Automotorul Desiro nr. 2055 uniclasă


EA1-655 venit cu tren de la Mărăşeşti09:00

Trenul Accelerat 1839/1838, Timişoara Nord – Iaşi, gara pe linia 2 cu ale sale vagoane venite de la 739 de kilometri depărtare. Acesta a fost tractat de EA-855 şi urma să plece repede-repede către Iaşi, staţia terminus a trenului. Pe linia 5 staţiona şi era gata de plecare Trenul Personal P5406, Paşcani – Iaşi. Avea ca locomotivă de tracţiune pe EA1-815, cea pe care am mai văzut-o în acea dimineaţă sosită de la Iaşi cu Trenul Personal 6451. Trenul avea în componenţa sa 3 vagoane neetajate şi alte 3 etajate.

Trenul Accelerat venit de la Timişoara pleca spre Iaşi cu EA-855


Trenul Personal Paşcani – Iaşi09:10

După ce Acceleratul Timişoara Nord – Iaşi a plecat la ora 9 şi câteva minute, Trenul Personal 5406, Paşcani – Iaşi, pleca agale din Gara Paşcani. Pe linia 4 era LDH-165 care manevra câteva vagoane de călători. Mă întreb, oare a fost traficul din această gară într-atât de dens încât să fi fost nevoie vreodată de 2 LDH-uri de manevră?

Omul zilei din Paşcani, LDH-165În continuare, trenul se autoghida pe calea liniei în curbă spre Iaşi. Linia 606, Paşcani – Iaşi, are o vechime de peste 138 de ani, când lega cu drum de fier pentru prima dată în istorie cele două târguri moldoveneşti, Suceava de Iaşi.

Către Iaşi
EA-344 conservată în curtea societăţii Remarul Paşcani


O locomotivă străină pe 4 osii aştepta o recondiţionare
Trenul înainta spre Iaşi


Culmea boghiului motor… să cari de-a lungul vieţii active vagoane de marfă şi la sfârşitul carierei să fii cărat de-un vagon de marfă


O fostă LDE îşi ducea bătrâneţile în curtea Remarul


Alături de vecina sa


Poate or să învie, poate... o să fie materie primă pentru altele ca ele


Locomotiva electrică 40-0635-9, în stare de conservare


Locomotiva electrică 40-0748-0, pecetluită cu un C înconjurat de un cerc


Locomotivele 748 şi 865 bot în bot într-un somn continuu


Locomotiva electrică 40-0865-2


Locomotiva electrică 40-0739-9


Locomotive mari... părăsiteDupă ce am văzut câteva locomotive conservate, trenul meu accelera spre Iaşi. Avea, a avut şi o să tot aibă de parcurs până în capitala Moldovei 76 de kilometri. Timpul de parcurs a fost, pentru acest tren personal, 85 de minute, deci o viteză comercială de 54 km/h.

Am lăsat Paşcaniul în urmă, cu promisiunea că seara o să mă întorc


Limitare de viteză de 90 km/h pe podul peste Siret


Urma traversarea Râului Siret


Râul Siret


Un pod rutier construit peste calea ferată09:20

După câţiva kilometri de la plecarea din Paşcani, trenul începea să-şi arate proprietăţile de „acordeon metalic”. Desigur, curbele cu un grad de declivitate ridicat erau cauza încordării trenului…

În palier spre Ruginoasa
Prima curbă de pe dealurile din Ruginoasa


Şi tot aşa mai departe...


Trenul trecea prin una dintre cele mai frumoase bucle ale Căilor Ferate Moldoveneşti


Ce lăsam în urmă, ne arăta Soarele


Am ieşit din curbele de la Ruginoasa, iar podişul Moldovei îmi sărea în faţa ochilor


Lanuri de floarea-soarelui


Porţiune de aliniament spre Ruginoasa


Din nou o curbă


Intrare cu limitare de viteză în Staţia Ruginoasa


Se zăresc primele încrucişări de linie


Începutul peronului staţiei RuginoasaGara Ruginoasa, locul de plecare si de sosire dintr-o localitate de podiş, acolo unde au loc celebrele lupte cu ciomege dintre localnicii din „vale” cu localnicii din „deal” în preajma sărbătorilor de iarnă.

Gara Ruginoasa


O anexă a Gării din Ruginoasa


La revedere, Ruginoasa!


Se zăreau semnalele de ieşire din Gara Ruginoasa
mishu88

09:30

După ce am trecut de curbele sinuoase de la Ruginoasa, drumul de fier construit în 1870 se prezenta cu o serie continuă de curbe care, pe lângă scopul neexploatat de „agrement turistic”, uzează considerabil calea de rulare şi roţile vehiculelor feroviare. Dar până una-alta, m-am bucurat de peisajele Podişului Moldovei, căci la nivelul de călător asta era tot ce putea să mă îngrijoreze.

Coada trenului părăsind Staţia Ruginoasa


Trenul urca pe linia amplasată de-a lungul localităţii Rediu


Trenul trecea printre casele oamenilor
Spre Costeşti Iaşi


Semnal luminos de parcurs


O privire şi înapoi


Indicator de declivitate, atenţie - Coborâm!


Salcia verde ca prospeţimea ierbii şi culoarea roşie a semnalului ce ordona... oprirea


În depărtare se observa o formă de relief care mie îmi este tare dragă


Trenul se apropia de Halta Costeşti Iaşi


Coboram, tot coboram


Halta Costeşti Iaşi


Pastel de vară


Valea Ferică
Indicator de declivitate


…Şi de reducere a vitezei


Mereu când trec pe aici am impresia că zbor


Trenul Personal Iaşi - Paşcani se ascundea după stâlpul de susţinere a catenarei


Urma staţia Pietrişu


///

09:40

După ce am trecut de staţiile Ruginoasa şi Costeşti Iaşi, în calea noastră se revărsa o vale feerică unde trenul strica liniştea şi se cocoţa pe coasta nordică a formei de relief. Emoţia momentului a fost puternic impregnată în mintea şi inima privitorului…

Valea Feerică
Doar mecanicului îi mai păsa de indicatorul cu VS


O fi crescut iarba mai mare, dar multe popoare şi-ar dori să împrumute nişte „verde” de la români


Peronul haltei Pietrişu


Probabil că Halta Pietrişu e Staţia lui Robin Hood. Lui îi plăceau copacii…


Marele Canion din zona Ieşilor...


Trenul traversa pante tot mai mici, deci se apropia de o zonă de palier


Sau nu... mai aveam ceva de coborât! Domnule mecanic, mâna pe KD2!
Era frumos ce lăsam în urmă


Spre Târgu Frumos


Trenul trecea pe sub şoseaua rutieră Roman – Iaşi
Linia ferată mai cobora până a ajunge în Târgu Frumos


Semnal luminos de intrare în Gara Târgu Frumos


Solariile harnicilor gospodari din Târgu reflectau puternic soarele de vară

09:50

Iată că aproximativ la jumătatea traseului liniei 606 se află Staţia Târgu Frumos, gară în care opresc toate trenurile (inclusiv cele de rang Intercity). Pe la 9:50 urma să oprească şi Trenul Personal 5406, Paşcani – Iaşi.

Remiza utilajelor de intervenţie


Peisaj industrial vis-a-vis de gară


Peronul Gării Târgu Frumos


Gara Târgu Frumos


Trenul pleca mai departe spre Iaşi


În zare se vedea silueta oraşului


Municipiul Târgu Frumos spionat de pe linia ferată


80 km/h viteză maximă


Zonă lină de podiş


Trenul înainta pe traseul cu multe curbe al liniei 606


Coada Trenului Personal Paşcani – Iaşi
În decor a apărut un balon portocaliu...


A cărui soartă bănuiesc că o ştiţi…
Trenul înainta cu mai puţin de 85 km/h


Linia 606


Simţind aerul curat şi viteza vântului


În apropiere de Sârca


Semnal de intrare în Gara Sârca10:00

După 11 kilometri de la Târgu Frumos, trenul oprea în Sârca.

Peronul Gării Sârca


Gara Sârca


Silozul de la Sârca


Trenul pleca spre următoarea staţie – Budăi


Curba de ieşire din Gara Sârca în direcţia Iaşi
Se vedeau lacurile din Podu Iloaiei


O altă limitare de viteză


Între haltele Sârca şi Budăi


Spre Halta Budăi


Dealurile din preajma localităţii Podu Iloaiei


Atenţie, peste 1000 de metri opreşti, domnule mecanic!


Au mai trecut 100 de metri...


Peronul Haltei Budăi


Halta Budăi


Vedere spre direcţia Paşcani


Vedere spre direcţia Iaşi


Trenul pleca din satul Budăi10:10

Cerul se înnorase de îndată ce ne apropiam de staţia Podu Iloaiei. Era o caracteristică meteorologică destul de tristă pentru ziua ce doream s-o dedic unei plimbări pe liniile ferate din preajma Iaşilor.

Spre Podu Iloaiei


Lacul piscicol de la Podu Iloaiei


Vedere backwards
Spre Podu Iloaiei


Lacul apărea din nou în vizorul nostruTrenul Personal Paşcani – Iaşi intra în Gara Podu Iloaiei. Aici era un tren pe linia care, probabil, venea de la Hîrlău. Spun probabil deoarece nu apărea în cartea Mersul Trenurilor 2007-2008. Dar tind să cred că este Trenul Personal Hîrlău – Iaşi / Iaşi - Hârlău, având în vedere locaţia sa, compunerea trenului şi faptul că Podu Iloaiei este un mic nod FeRoviaR. Că tot am amintit, la 1 iulie 1910 a fost dată în circulaţie calea ferată Podu Iloaiei – Hârlău. Această ruta s-a vrut a fi o punte de legătură între Botoşani şi Iaşi, însă proiectul a fost întrerupt.

Trenul intra în Gara Podu Iloaiei
Liniile industriale către Remat, sucursala Podu Iloaiei


DA 1250


Gara Podu Iloaiei şi Trenul Personal de Hârlău10:20

Întrucât mi s-a făcut observaţie că ţineam geamul deschis, iar linia dintre Podu Iloaiei şi Leţcani nu era decât o porţiune de aliniament, am închis geamul şi am continuat să admir peisajul înnorat din apropierea Iaşilor.

Un mini-tren al CFR Infrastructură
Intrare în Gara Leţcani


Peronul Gării Leţcani


Gara Leţcani, construită în acelaşi stil cu gările de pe linia 608, Dorohoi - Leţcani


Locul de muncă al Impiegatului Dispozitor de Mişcare


Trenul ieşea din Leţcani şi se îndrepta spre Iaşi


Câteva vagoane de marfă uitate de criza economică


Spre Iaşi

10:30

De la plecarea din Leţcani şi până aproape de Gara Iaşi, trenul a parcurs o porţiune de aliniament, drept pentru care trenul a circulat cu viteză sporită (100 km/h).

Depoul de tramvaie


Cele 5 edificii îmi spuneau că am intrat în Iaşi


2 locomotive pe care urma să le vizitez puţin mai târziu


Norii fioroşi de pe cer şi curba de la intrarea în Iaşi


Încă oleacă…Filmul în care apare intrarea trenului în abatere în „Gara mică” poate fi urmărit aici: http://www.youtube.com/watch?v=DD7ylO-s65s

Iată că după 76 de kilometri distanţă de la Paşcani am ajuns în Gara din târgul Ieşilor. Am parcurs această distanţă într-o oră şi 25 de minute, călătorind, deci, cu o viteză medie de 54 km/h. Vă reamintesc, locomotiva care a tractat trenul pe linia 606 a fost EA1-815. Dar înainte de a încheia acest reportaj FeRoviaR, vă rog să-mi daţi voie preţ de câteva fotografii să vă prezint câteva aspecte despre Gara Iaşi.


10:40

LDH-292 la manevre în Gara Iaşi


Trenul şi călătorii care au venit de la Paşcani


Faţada dinspre oraş a Gării Iaşi


Peronul…


Revizia de vagoane


DA-1335 cu un tren de călători


LDH-292 şi Revizia de Vagoane Iaşi


Liniile 3 şi 4


Încă se mai lucra la peronul Gării


Porumbeii, nelipsiţi din Gările României


Gara IaşiVă mulţumesc sincer că m-aţi urmărit până aici şi sper să vă fi plăcut transcrierea realităţii, aşa cum am văzut-o eu, de-a lungul celor 122 de kilometri de la Fălticeni până în Iaşi. Urmează, bineînţeles, întoarcerea acasă, unde v-am pregătit mai multe surprize care aşteaptă să le descoperiţi în blogurile următoare.

       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Calatorii si Reportaje
Page 1 of 1
Create your own free forum | Buy a domain to use with your forum
SITE-UL FORUMULUI VEHICULELOR