Archive for Forumul Vehiculelor Forumul pasionatilor de trenuri, de masini si de alte vehicule!
 


       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Avioane
explorator021

Muzeul Aviaţiei Poloneze din Cracovia.

Muzeul Aviatiei Poloneze din Cracovia (Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie) a fost infiintat in 1964 de catre Aeroclubul din Cracovia (Aeroklub Krakowski) pe terenul fostului aerodrom Rakowice-Czyżyny. Pe langa acesta, din 1963 au inceput sa se expuna diverse exponate legate de aviatie, care apoi au fost incluse in muzeu.Cate ceva despre amenajarea muzeului:
Muzeul cuprinde exponate in aer liber si 3 sali(aflate in foste hangare). Una din sali gazduieste o colectie de avioane mici, unele sanitare, planoare, elicoptere mici, dar si un bombardier TU-2. Intr-o alta sala se afla o expozitie numai de motoare de avioane. Motoarele sunt grupate in 2 categorii: cu elice si turboreactoare. Evident, motoarele sunt aranjate in functie de vechime, cel mai vechi motor este de prin 1911 si e de productie franceza. Tot acolo se afla si motoare de racheta si motorase pentru aeromodele.
O alta sala e destinata avioanelor de dinainte de 1924. Exponatele sunt biplane cu structura din lemn si acoperite cu panza, sau tot cu lemn. Din pacate sunt putine exemplare acolo, din care cele mai multe sunt incomplete.

Printre exponate se numarea si Bleriot XI(in stare foarte buna) si PZL M15, singurul avion biplan cu reactie.

Vom īncepe cu partea aflată īn aer liber:


Īn momentul fotografierii era un eveniment special la muzeu, de aceea e aşa multă lume. Īn restul zilelor nu sunt aşa de mulţi vizitatori.Mig-21 şi TU-134:


Detalii ale avionului TU-134:Yak-40, fostul avion prezidenţial polonez:
Bombardierul IL-28:Iskra:


PZL M-15, singurul avion biplan cu reacţie:

Destinaţia sa era de avion utilitar pentru agricultură. Dar viteza sa era prea mare, drept pentru care culturile nu erau stropite eficient. Avionul a fost retras repede din uz, dovedindu-se a fi un eşec.
Cessna A37-B Dragonfly:LIM-6, un MIG-17 polonez:
Asta a fost doar īnceputul. Voi mai reveni cu poze.

       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Avioane
Page 1 of 1
Create your own free forum | Buy a domain to use with your forum
SITE-UL FORUMULUI VEHICULELOR