Archive for Forumul Vehiculelor Forumul pasionatilor de trenuri, de masini si de alte vehicule!
 


       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Calatorii si Reportaje
shoppy

Post semnalizare Baneasa

La intrarea in Gara Baneasa dinspre Bucuresti Nord a supravietuit cladirea postului de semnalizare, ca o amintire a zilelor cand liniile de aici nu doar intrau in Gara Baneasa, ci aprovizionau cu materiale Casa Presei Libere, CET Casa Presei Libere, linia Baneasa - Grivita cu ramificatiile spre Electrofar, TIB si un garaj secundar al Infrastructurii, mai erau si liniile spre Depozitul de materiale de Contructii Pajura, Depozitul de combustibil Pajura, si altele.
Acum a ramas o ruina, doar poate trebuie sa fim fericiti ca o mai avem si pe asta.
Se pare ca initial cladirea avea scara de acces in partea din spate, dar a fost demolata si construita pe lateral pentru a face loc liniei spre Casa Presei si spre punctul de descarcare de combustibil.


shoppy

Multa vreme m-am uitat la cele doua balconase, acum am reusit sa ajung la ele si sa surprind privelistea pe care ar fi avut-o IDM.

Balconasul dinspre gara
Balconasul dinspre iesirea din gara(din nefericire, trenul si-a facu aparitia respectand cu strictete Legile lui Murphy, adica la 20 de secunde dupa ce am coborat)
shoppy

In final, cateva poze cu interiorul
claus

Foarte interesante imaginile !

Aceasta cabina a fost construita in momentul centralizarii electro-dinamice a garii Baneasa. Probabil a existat una similara in celalalt capat.

De remarcat calitatea executiei din caramida, care sta inca in picioare in stare excelenta !
La etaj, pe acele sine de cale ferata folosite ca structura de rezistenta era asezat echipamentul de manevra al cablurilor ce actionau macazele. Era un echipament cu pargii, la parter aflandu-se scripetii si greutatile. Cablurile ce comandau macazele ieseau din cladire prin spatiul aflat sub geamurile de la parter (acum zona e zidita).

Balconul era folosit pentru a dubla semnalele cu fanionul.
Cabina acoperea intrarea si iesirea din statia Baneasa.
shoppy

Multumesc de explicatii.
Nu sunt sine de cf, sunt profile I.
Cred ca si la balconase au existat doua etape, intai a fost doar o balustrada metalica ce apoi a fost incastrata in balustrada de beton.

       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Calatorii si Reportaje
Page 1 of 1
Create your own free forum | Buy a domain to use with your forum
SITE-UL FORUMULUI VEHICULELOR