Archive for Forumul Vehiculelor Forumul pasionatilor de trenuri, de masini si de alte vehicule!
 


       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Caile Ferate din Romania
cristi CFR

Reparatiile Planificate, Accidentale si Reviziile Periodice

Explicarea termenilor :

REPARATIILE PLANIFICATE sunt lucrari care se efectueaza la anumite intervale de timp, pe durata de exploatare a unei locomotive. Acestea au scopul de a readuce locomotiva la parametrii functionali initiali (parametrii constructivi), care sa permita functionarea normala a locomotivei intre reparatiile planificate. Ele sunt de tip RR - Reparatii cu Ridicarea locomotivei de pe boghiuri, RG - Reparatii Generale si RK - Reparatii Capitale. In practica caii ferate se intrebuinteaza denumirea prescurtata a acestor reparatii planificate, respectiv:  
RR- Reparatii cu Ridicarea
RG - Reparatii Generale  - la acest tip de reparatii se fac reconditionari interioare, schimbare motoare, piese uzate etc.
RK - Reparatii Kapitale - acest tip de reparatie se efectueaza o singura data in viata vehiculului , la aceasta reparatie se demonteaza toate piesele pana la ultima componenta demontabila care vor fi inlocuite cu altele noi,din el ramane doar cutia, cadrele boghiurilor si sasiul.

REVIZIILE PERIODICE sunt lucrari care se efectueaza periodic, in scopul asigurarii functionarii normale a locomotivei, pana la urmatoarea reparatie planificata. Ele sunt de tip :
RT - revizie tehnica (la 30 zile)
R1 - revizie tip 1 (la 90 zile)
R2 - revizie tip 2 (la 180 zile)
2R2 - revizie tip 2R2 (la 360 zile)

REPARATIILE ACCIDENTALE sunt lucrari care se efectueaza in afara reviziilor periodice si a reparatiilor planificate, ori de cate ori sunt necesare, pentru inlaturarea unor defecte de agregate si subansamble de la locomotiva.

       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Caile Ferate din Romania
Page 1 of 1
Create your own free forum | Buy a domain to use with your forum
SITE-UL FORUMULUI VEHICULELOR