Archive for Forumul Vehiculelor Forumul pasionatilor de trenuri, de masini si de alte vehicule!
 


       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Stiri si evenimente cu trenuri
Baiazid

Trenul Regal in Gara de Nord - aprilie 2013

In perioada 29 martie - 7 aprilie 2013 Trenul Regal va fi expus pentru vizitare la Linia 14 a Garii de Nord.

Si pentru acest eveniment contam pe sprijinul voluntarilor, atat pentru gestionarea grupurilor de vizitatori care vor vizita Trenul Regal si Muzeul CFR, cat si pentru supravegherea trenului pe timp de noapte, cand gara este inchisa. Inscrierile voluntarilor se primesc la regal2013@construim-romania.ro
Baiazid

Asteptam in continuare inscrieri de voluntari pentru eveniment.
Baiazid

Din cauza conditiilor meteo defavorabile, deschiderea evenimentului se amana pentru data de luni, 1 aprilie 2013. Deschiderea oficiala va avea loc la ora 10:00, iar vizitarea pentru public va fi deschisa de la 11:00.
Baiazid

Ultima strigare pentru voluntari. Cine se mai inscrie?
Baiazid

Acesta este programul oficial al expozitiei din Gara de Nord, afisul evenimentului si invitatia pe Facebook pentru cine doreste sa isi anunte prietenii.

La Muzeul Cailor Ferate se vor organiza de luni proiectii de filme si dezbateri publice cu personalitati din domeniu despre trecutul si viitorul transportului feroviar in Romania.

Va asteptam!

Baiazid

In cadrul evenimentului de saptamana viitoare, Muzeul Cailor Ferate va organiza proiectii de filme tematice, urmate de dezbateri cu publicul pe tema cailor ferate din Romania.

Luni, 1 aprilie, la ora 13:00 are loc prima proiectie, cu filmul documentar "Istorie din istoria tarii" despre constructia retelei de cale ferata in tara noastra. Proiectia va fi urmata de dezbaterea publica pe tema „Istorie şi prezent la Căile Ferate Române”. Dezbaterea va fi moderata de personalitati din domeniul feroviar.

Va asteptam!
Baiazid

Sper ca multi veti vizita in aceasta saptamana Trenul Regal si Muzeul Cailor Ferate la Gara de Nord. Si poate veti remarca faptul ca trenul luceste, pentru ca astazi noua voluntari si-au dedicat duminica pregatirii trenului pentru ca publicul sa il poata vedea.


Dupa o ora si jumatate, vagonul de clasa a II-a, pe care l-am gasit cel mai murdar la exterior, luceste. Mai avem 4 vagoane.


La 15:20 trenul este gata de plecare spre Bucuresti.
Locomotiva LDH a partenerului Wiebe Romania, care a asigurat gratuit tractiunea trenului.
La 15:30 pornim spre Statia Mogosoaia.


La 16:45 am intrat in Gara de Nord.
Unde trenul a fost "preluat" de cei mici.

Si pentru ca merita sa ii mentionam:1. Adrian Zofei
2. Gabriel Matisef
3. Vlad Niculae
4. Ion Tufan
5. Alexandru Craciun (subsemnatul)
6. Marius Gheti
7. Petrut Popovici
8. Aron Tulbure
9. Vlad Andrei

Materialele si ustensilele de curatenie au fost asigurate de Atelierul Micul Modelist

Din partea mea, pentru toti :applause: Si daca mai are cineva dubii: da, se poate!
cristi CFR

Felicitari pentru eveniment.
Baiazid

Multumim foarte mult
Florin

Indraznesc sa visez. Dupa nu stiu cati ani se va termina de reconditionat vagonul auto de la Mogosoaia, o sa faca si revizia si atunci o sa avem 6 vagoane de vizitat.

Nu stiu cat poate fi facut public dar intreb. Ati incercat sa implicati Casa Regala in reconditionarea vagonului auto regal stiindu-se pasiunea pentru masini a Regelui?
Baiazid

Florin, ce spui tu, va dura probabil 1 an si va costa peste 15.000 EUR. Revizia se poate face doar intr-un atelier specializat si autorizat. Iar asta costa. In plus vagonul auto ar trebui reparat si reamenajat interior.

Nu in ultimul rand, vagonul apartine azi de CNCFR, in vreme ce Trenul Regal este al SFT.

Subliniez toate astea pentru ca vreau ca toata lumea sa inteleaga ca de la vis la realitate este o cale foarte lunga si foarte grea, care poate fi parcursa cu vointa, munca si bani. Nu e nimic imposibil, dar nici usor.
shoppy

Ce se poate vedea in Gara de Nord.

Intai cateva imagini de ansamblu, seara paznicul era la post si m-a atentionat ca nu am voie sa fac poze, dar m-a lasat cand i-am zis ca sunt pasionat.shoppy

81-0920


shoppy

51 53 89-10 010-5
(Toate vagoanele sunt inregistrate in 51 53 89-10)
shoppy

011


shoppy

001
shoppy

015
shoppy

055
Baiazid

@shoppy, foarte frumoase pozele. Dar tu esti "de-al casei". Cand vii sa faci poze, spune-ne
Zoly87

Foarte frumoasa DHC-ul intradevar , dar spune-mi Shoppy , unde ''urca'' asa tare saraca ? Cred ca se puteau rotii pozele sa fie dreapte ,  cu ajutorul unui program de editat poze.
shoppy

Da, pe viitor ne organizam noi mai bine cand o sa fie nevoie de poze.
Da Zoly, nu am stat sa le bibilesc, mai ales ca erau si multe poze si eram convins ca o sa mai pozeze si o sa puna si altii. Daca vrei alege una si o rotesc.
nan_florin

Parca totusi in loc de DHC-ul asta cam kitchos as fi preferat ca impreuna cu trenul sa fie in cap 150.025.
Electrica675

Of, of..Baietii astia!!
silviu_alex

Salut. Sambata intentionez sa vizitez si eu trenul. Dar nu am voie sa fac poze? Este o taxa speciala pentru poze? Multumesc
shoppy

Haideti sa nu ne criticam sponsorul, si noi am fi preferat multe, si daca nu ar fi fost sponsorul care sa dea gratis DHC-ul am fi primit cu bratele deschise orice uratenie de DHC s-ar fi gasit prin Grivita, sau poate LDE 130-003, daca se gasea si ala... si care oricum nu statea o saptamana acolo sa completeze peisajul.

Ca sa nu mai spun ca, cica au venit pasionati doar ca sa fotografieze DHC-ul si dupaia au plecat, bine ca au venit si asa...
Baiazid

silviu_alex wrote:
Salut. Sambata intentionez sa vizitez si eu trenul. Dar nu am voie sa fac poze? Este o taxa speciala pentru poze? Multumesc


Fotografiatul in tren este gratuit.
Fotografiatul in muzeu costa 13 RON.
Baiazid

nan_florin wrote:
Parca totusi in loc de DHC-ul asta cam kitchos as fi preferat ca impreuna cu trenul sa fie in cap 150.025.


Toata lumea ar fi preferat o locomotiva cu abur in fata Trenului Regal. Pur si simplu a fost imposibil!
Baiazid

Peste 1500 de vizitatori au trecut si astazi pragul spatiului expozitional din Gara de Nord. Nici ploaia si nici macar frigul nu i-au tinut deoparte pe cei hotarati sa vada Trenul Regal si Muzeul Cailor Ferate in ultima zi a evenimentului.Expozitia s-a inchis in aceasta seara. A fost un efort extraodinar din partea tuturor celor implicati. Am inchis epuizati, dar fericiti pentru miile de aprecieri pe care le-am primit pentru acest eveniment si pentru bucuria pe care am citit-o in ochii copiilor mici si "copiilor mari" care ne-au vizitat. Le multumim tuturor!

Felicitari SFT! Felicitari CENAFER! Multumiri celor peste 20 de voluntari care au sustinut acest eveniment! Multumiri Atelier Micul Modelist! Multumiri Wiebe Romania! Multumiri Tiger Security!


Promitem sa mai facem!

       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Stiri si evenimente cu trenuri
Page 1 of 1
Create your own free forum | Buy a domain to use with your forum
SITE-UL FORUMULUI VEHICULELOR