Archive for Forumul Vehiculelor Forumul pasionatilor de trenuri, de masini si de alte vehicule!
 


       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Stiri si evenimente cu trenuri
oreste

Vanzare MARUB SA Brasov

SURSA http://rinsider.clubferoviar.ro/ro/afiseaza_stire.php?id=5992
RC-CF TRANS preia MARUB Braşov
16.02.2010 15:19


Gestionarul privat de infrastructură RC-CF TRANS va achiziţiona compania MARUB SA Braşov.
Tranzacţia, a cărei valoare finală se va ridica la aproximativ 5 milioane euro, prevede plata datoriilor MARUB către bugetul de stat şi diverşi furnizori, datorie cifrată la circa 2 milioane euro.
Conform unor surse apropiate tranzacţiei, transferul de proprietate către noul proprietar se va realiza în 6 luni de zile, o parte din amplasamentele unde se desfăşoară activitatea societăţii braşovene fiind în curs de dezafectare.
MARUB SA (Material Rulant Braşov) a făcut parte din grupul de firme Conex Iaşi. Firma braşoveană are ca obiect de activitate repararea şi producerea de material rulant, prelucrări mecanice diverse şi montaje complexe. Dintre produsele modernizate de MARUB, se numără automotoarele de călători din Seriile 700 şi 900 sau automotorul de tip AM 282.
Societatea RC-CF Trans este proprietatea oamenilor de afaceri Costel Comana şi Iorgu Ganea care deţin şi cel mai important operator privat de călători, Regiotrans. Noul acţionariat MARUB intenţionează să construiască hale de reparaţii moderne care să deservească parcul de material rulant al Regiotrans şi pe cele ale altor operatori care activează pe piaţa romanească. Viitoarele facilităţi vor include şi linii de producere a instalaţiilor destinate infrastructurii, precum aparate de cale, etc.  
RC-CF TRANS este administrator de infrastructură feroviară neinteroperabilă, compania desfăşurându-şi activitatea pe mai multe sectoare de infrastructură din centrul şi nordul ţării, precum  Blaj-Praid (116 km), Sfântu Gheorghe-Breţcu (66 km), etc.
Regiotrans activează atât pe secţii de scurt parcurs cât şi pe rute de lung parcurs, operatorul lansând în ultimii ani servicii pe relaţia Braşov-Bucureşti-Constanţa sau Braşov-Iaşi.

       Forumul Vehiculelor Forum Index -> Stiri si evenimente cu trenuri
Page 1 of 1
Create your own free forum | Buy a domain to use with your forum
SITE-UL FORUMULUI VEHICULELOR