Forumul Vehiculelor Forum Index Forumul Vehiculelor
Forumul pasionatilor de trenuri, de masini si de alte vehicule!
 
FAQFAQ  SearchSearch   MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Join! (free) Join! (free)  
ProfileProfile  Log in to check your private messagesLog in to check your private messages  Log inLog in 

Restructurare la CFR !
Page Previous  1, 2, 3 ... 11, 12, 13
 
Post new topic   Reply to topic    Forumul Vehiculelor Forum Index -> Caile Ferate din Romania
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Please Register and Login to this forum to stop seeing this advertising.


Posted:     Post subject:

Back to top
cristi CFRJoined: 27 Sep 2007
Posts: 2743


Location: Timisoara, Beius

PostPosted: Wed Feb 02, 2011 4:59 pm    Post subject:  Reply with quote

Variantele de restructurare 17.01.2011 CFR SA si CFR Calatori SA se pot descarca de AICI
_________________
Via Terra Grup
Transport Feroviar de Marfa, Gestionar de Infrastructura, Transport Public de Calatori

http://tren.transira.ro/
http://www.panoramio.com/user/2236391
http://www.youtube.com/user/cristiCFR
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
shoppyJoined: 18 Nov 2007
Posts: 3019


Location: Bucuresti, s. 1

PostPosted: Sun Jan 08, 2012 12:09 pm    Post subject: Reply with quote

De parca nu stiam...

Dominatrix wrote:
Calea ferată ajunge carcasă goală până la privatizare: Guvernul şi CFR declară pierdute 800 de vagoane

94% din vagoanele şi locomotivele societăţilor de cale ferată au ieşit din patrimoniu în urma aplicării unor sechestre ciudate.

Calea ferată din România va rămâne, cel mai probabil, o carcasă goală până la momentul la care va avea loc privatizarea acesteia. Guvernul s-a angajat ca anul viitor să vândă un pachet semnificativ din acţiunile CFR Marfă, respectiv 50%, şi să păstreze din linia ferată interoperabilă, aceasta fiind alcătuită în principal din tronsoanele de interes pentru transportul feroviar al UE. Dacă privatizarea va mai întârzia mult sau dacă mult lăudaţii manageri privaţi nu vor sosi cât de repede la cârma societăţilor de stat, există riscul ca acestea să nu mai deţină foarte multe active valoroase. An de an cele trei societăţi mai pierd câte un teren, câte un hotel, mai vând câte un bloc cu locuinţe de serviciu. Sute de vagoane au părăsit în perioada ianuarie 2009- mai 2011 patrimoniul companii feroviare de stat, potrivit unui raport întocmit de Corpul de Control al primului-ministru, Emil Boc.

841 vagoane sechestrate

Potrivit documentului guvernamental indicat "dintr-un total de 894 de vagoane marfă şi uz administrativ (spre exemplu vagoanele folosite de CFR SA la transportul materialelor de construcţii - n.r.) şi MR tracţiune (material rulant de tracţiune, anume locomotivele - n.r.) ieşite din patrimoniul privat al CFR SA în perioada 1 ianuarie 2009 - 31 mai 2011, un număr de 841 au ieşit ca urmare a aplicării sechestrelor". Principiul este următorul: pentru a nu bate la ochi că vagoanele atât de necesare firmelor private de transporturi feroviare de marfă sunt vândute prea ieftin şi pentru a ocoli licitaţiile obligatorii prin lege, societăţile de cale ferată nu îşi îndeplinesc obligaţiile contractuale sau nu îşi plătesc dările la stat. Ulterior se pune sechestru pe acestea şi apoi, deoarece datoriile în continuare nu sunt plătite, societăţile sunt executate şi pierd materialul rulant pentru datorii incomparabil mai mici decât valoarea acestora. "Sechestrul este doar o formă de a acoperi faptul că vagoanele nu mai sunt. Firmele private nu aveau de unde să aibă vagoane, altundeva decât de la CFR Marfă sau de la fostele căi ferate uzinale", spune un şef de compartiment din CFR Marfă. În cei aproximativ 10 scurşi de la apariţia primului operator privat de transporturi feroviare, firmele de profil au reuşit să ajungă la un parc de zeci de mii de vagoane şi sute de locomotive, majoritatea fabricate anterior anilor '90, obţinute de la companiile de stat. Primii doi operatori pe piaţă, anume Grup Feroviar Român (GFR) şi Servtrans Invest au împreună 10.000 de vagoane şi peste 300 de locomotive.

Şefii CFR nu ştiu nimic

Rugaţi să spună ce număr de vagoane şi de locomotive a fost cedat de compania lor în perioada menţionată în actul de control al Guvernului, conducerile CFR Călători şi CFR Marfă contrazic raportul corpului de control al primului-ministru Emil Boc şi afirmă că nu au pierdut niciun activ în urma vreunui sechestru.
Directorul CFR SA Ioan Stoicescu nu a oferit un răspuns în luna ce s-a scurs de la formularea solicitării noastre şi nici nu a fost ieri disponibil pentru a oferi informaţiile. "Vă facem cunoscut că CFR Marfă SA nu a avut ieşiri din patrimoniu de material rulant de tracţiune ca urmare a aplicării de sechestre", spune Monica Andrei, purtător de cuvânt al firmei de stat. Un răspuns similar a fost oferit şi de CFR Călători.
Cu sau fără sechestru pe ele, vagoanele însă dispar. "Pe hârtie societatea mai are cel mult 39.000 de vagoane. In practică nu foloseşte mai mult de 15.000-20.000 de vagoane. Multe nu au avut RK făcut (reparaţia capitală - n.r.) şi s-a considerat că e prea scumpă efectuarea acesteia şi s-au vândut la fier vechi. Alte stau trase prin gări precum Bucureşi Obor sau Ploieşti Sud. Sunt dezasamblate treptat şi la urmă vagonul dispare cu totul", spune sindicalistul CFR Marfă. Acum trei ani la Constanţa au dispărut nu mai puţin de 27 de vagoane cu totul, despre care s-a presupus că au fost ridicate de pe şine şi duse la fier vechi cu totul.

Fluxul vagoanelor în natură

In 2008, parcul de vagoane al CFR Marfă era cu cel puţin 4.000 de unităţi mai mare decât în prezent. Tendinţa a fost însă inversă în cazul principalei companii feroviare private ce face concurenţă CFR, respectiv GFR. Parcul acesteia a crescut de la 2.300 de vagoane, în 2008, la aproximativ 9.000 de vagoane în prezent.

http://www.romanialibera.ro/bani-...erdute-800-de-vagoane-249375.html

_________________
So high, so low, so many things to know...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger
mirel2012Joined: 15 Jan 2012
Posts: 1PostPosted: Wed Jan 18, 2012 1:56 pm    Post subject: Furaciune ca-n codru Reply with quote

Stimati domni,

Lucrurile nu sunt  nici pe departe atat de simple si frumoase.....
Cu speranta ca vocea si viitorul nostru, al feroviarilor din Romania nu va este indiferent, va inaintam in cele ce urmeaza un material din ceea ce stim si ce am verificat cu puterile noastre.
Din punctul nostru de vedere, fara sa avem prea multa experienta legislativa datele pe care vi le supunem atentiei ar trebui sa fie suficiente pentru DNA ori pentru comisiile parlamentare si guvernamentale pentru a demara anchetele specializate.
Din pacate aceste lucruri partial se stiu dar... nimeni nu face nimic.
Poate acum, dumneavoastra veti reusi sa-i sensibilizati pe cei responsabili si sa opriti jaful general.

Deşeuri toxice aduse în România pe post de trenuri performante

Începuturile ...
Prin 2001, la Braşov, Comana Costel, pe atunci şeful Gării CFR Braşov (şi apoi Directorul Diviziei Trafic din cadrul RCF Braşov, pentru scurtă perioadă) şi Ganea Iorgu, un pilot rutier de încercări al fostei uzine „STEAGUL ROŞU” şi şoferul directorului general al fabricii „TRACTORUL”, au stabilit să se asocieze şi să înfiinţeze firma de transport feroviar RC CF TRANS.
Managerul feroviar de ieri, milionarul de top 300 de azi, povesteşte apropiaţilor că pe vremea când era şeful staţiei CFR Braşov Triaj, lui Costel Comana îi plăceau cel mai mult zilele când se înzăpezea gara şi se blocau pe cele câteva linii zeci de vagoane şi vreo 15 locomotive, pe care trebuia să le descurce pentru a pleca în ordine din gară „să fiu şef de gară a fost cea mai bună şcoală de management pentru mine, iar promovarea din şef de gară al Braşov Triaj la şef de gară la Braşov Călători şi apoi ca director de divizie CFR m-a făcut să mă gândesc la propria mea afacere, deoarece nu mai exista adrenalină ”.
În 2001 - Automotoarele franceze propuse la casare de Societe Nationale de Chemine du Fer (Societatea Naţională de Căi Ferate Franţa - SNCF) au ajuns în România ca variantă de transport la compania feroviară privată a pilotului şi a fostului şef de gară
Cum adrenalina nu mai exista la Ganea Iorgu, acesta părăsind activitatea performantă rutieră, iar la Comana Costel aceasta era pe sfârşite, cei doi stabilesc să achiziţioneze trenuri – automotoare la preţuri foarte mici din Europa concordant cu valoarea resurselor financiare avute.
Pentru început, cei doi pionieri ai transportului feroviar privat de călători au achiziţionat din Franţa, din parcurile feroviare second hand Lyon şi Marsilia, trei automotoare producţie franceză 1955 – 1960, care erau scoase din uz de SNCF (fiind prea poluante) şi având perioada de exploatare expirată.
Comana şi Ganea au obţinut un preţ de 1000 dolari pe bucată, acestea fiind aduse în România şi garate ilegal în zona Triajului Cf Braşov, cu sprijinul şi acceptul, că despre aprobare nu era vorba, foştilor colegi.  
Fără a avea o autorizaţie de profil în anul 2002 Comana şi Ganea introduc pe ruta Braşov – Zărneşti aceste automotoare, la început în „probe” care de fapt erau curse regulate.
Mecanicii acestora spun că automotoarele „crăpau” zilnic din cauza stării tehnice şi a diferenţelor tehnice de exploatare faţă de Franţa. În aceste condiţii, Ganea şi Comana au adus din Franţa o echipă de mecanici francezi care să instruiască personalul braşovean al RC CF TRANS.
Defecţiunile au continuat dar automotoarele mergeau într-un ritm care să asigure banii pentru importul altora similare de pe aceleaşi franceze plaiuri.
Autorităţile de stat feroviare au intervenit şi au oprit aceste curse pirat şi l-au obligat pe Comana Costel să plătească o taxă pentru că opera pe liniile CFR, dar activitatea nu a fost suspendată deşi era vizibil pentru toată lumea că exista oricând posibilitatea producerii unui accident feroviar.
În 2003, GANEA IORGU şi Comana Costel aduc un alt lot de 17 automotoare, similar cu cele din prima etapă, cu care operează pe ruta Braşov – Întorsura Buzăului.
În ultimii ani Franţa a decis scoaterea din exploatare a vagoanelor, locomotivelor, automotoarelor şi ramelor feroviare care nu îndeplinesc condiţiile de mediu, în special cele care au în structură elemente chimice agresive pentru mediul înconjurător.
Analizele făcute de specialiştii francezi au relevat că automotoarele din clasa 97 şi 98 model x 4200, x 4500, producţie 1950 – 1965 au în compoziţia de construcţie azbest (aflat în zona motorului şi în căptuşeala automotoarelor şi materiale rare existente în sistemele de frânare şi dirijare), material care poate determina boli de cancer şi emisii de radiaţiei. În baza unei directive adoptată de UE încă din anul 1978, compania feroviară franceză decide evaluarea, retragerea şi stoparea utilizării acestui material.
Ca o reacţie la un studiu alarmant privind azbestul, ministrul francez al muncii a anunţat încă din 1996 că guvernul va interzice începând cu 1 ianuarie 1997, utilizarea tuturor fibrelor izolante din azbest - care determină îmbolnăviri de cancer.
Ministrul JACQUES BARROT a declarat, la momentul respectiv, că Franţa va scoate în afara legii producerea, importul şi vânzarea oricărui produs care conţine azbest, la aproape 20 de ani după ce a acesta a fost interzis în SUA.
Raportul, făcut public de către Institutul Naţional pentru Cercetare Ştiinţifică şi Medicală din Franţa, a precizat, de asemenea, că trebuie eliminate toate substanţele carcinogene din compoziţia materialelor de construcţii şi rulant (ziarul francez „LIBERATION” a publicat un fragment din raport). Referitor la aceste situaţii şi cotidianul „INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE” din Statele Unite ale Americii a subliniat problemele şi măsurile luate de statul francez în acţiunea cu poluatorul azbest.
Documentul în cauză face referire detaliată la materialul rulant şi de tracţiune produs şi utilizat în Franţa, care în structură are plăci de azbest şi fibră termorezistentă pe coloanele de răcire şi legătură între motor şi elementele de feroviare auxiliare.
La sfârşitul anului 2010 mai multe ziare din Franţa, printre care şi „24 Heures” semnala că automotoarele scoase din uz şi casate în perioada 1995 – 2000 datorită factorului poluator sunt în proprietatea operatorilor privaţi feroviari din România, vânzarea acestora realizându-se ca afaceri ilegale  de fier vechi.
Cei din parcurile second-hand din Marsilia şi Lyon aflaţi în subordinea SNCF aveau obligaţia să dezmembreze aceste automotoare pe componentele de risc de mediu, să extragă şi neutralizeze factorii poluatori. Cheltuielile acestor procese tehnologice  fiind foarte mari, s-a ales ca variantă vânzarea automotoarelor la preţuri derizorii către RC CF TRANS.
Preşedintele Franţei SARKOZY a fost citat de către presa franceză la sfârşitul anului trecut cu privire la o serie de poziţii publice prin care atrăgea atenţia existenţei încă a produselor poluatoare în parcurile second-hand, care nu au fost casate şi care mare parte au fost exportate în Europa de est (inclusiv în România).
Că Franţa a scăpat de ele este evident dar rămâne întrebarea cum s-a reuşit autorizarea materialului rulant şi de tracţiune poluator în România, situaţie care încalcă cerinţele UE pe angajamentele asumate la integrare !?
Unde sunt automotoarele cancerigene?
Pe trasele efectuate de REGIOTRANS, firma lui Comana şi Ganea, care are ca obiect efectuarea transporturilor de călători pe regionalele Braşov, Timişoara, Iaşi, Constanţa şi Craiova.
Modele de automotoare poluatoare franceze au fost revopsite la Depoul RC CF TRANS din Braşov, strada Automotoarelor, unde au fost distruse elementele iniţiale de identificare, care apoi au fost marcate AFER la momentul omologării şi agrementării.
Domnii Ganea şi Comana importă aceste trenuri urbane cu elementele de identificare falsificate pentru a nu putea fi descoperit locul de origine al acestora, iar cum banii fac accesul la informaţie foarte uşor, cei doi milionari ai Braşovului au aflat de la Uniunea Internaţională a Căilor Ferate, unde sunt membri prin REGIOTRANS şi RC CF TRANS, că în Franţa s-a procedat la iniţierea unor inspecţii care să verifice modul de dezmembrare şi casare a materialului rulant poluator scos din uzul SNCF după 1997.
Măsura luată imediat de Ganea şi Comana a fost ca tot parcul de automotoare de la  Întorsura Buzăului şi Braşov, să fie transferat la MARUB (societate de reparaţii feroviare achiziţionată anul trecut de cei doi) sub stricta pază a propriei firme - RAIL SECURITY.
Ganea şi Comana deţin circa 100 de automotoare cu risc cancerigen, dar nimeni nu dispune un control real, nu de alta dar ar cădea nişte capete pe la AFER.

Pentru a evita riscul să nu mă credeţi pe cuvânt vă trimitem şi o colecţie frumoasă de poze (mai avem si altele).


Cum (nu) se asigură siguranţa feroviară!!!!

După ce le-a plătit mai bine de 300 milioane lei doar în ultimii 3 ani, guvernul s-a decis în al doisprezecelea ceas să verifice minimal dacă firmele lui GANEA şi COMANA au respectat măcar în parte angajamentele asumate în schimbul acestor sume şi prevăzute de altfel în hotărârile de guvern prin care li s-au acordat subvenţiile, dar.... SURPRIZĂ!!!!.
Controlul făcut de  Direcţia control financiar din cadrul DGFP Braşov la mijlocul acestui an (chiar dacă cei doi au încercat din răsputeri să schimbe concluziile) a stabilit că REGIOTRANS:
- nu a realizat proiectele de investiţii în anii 2009 şi 2010 conform contractului;
- nu a respectat clauzele contractuale şi nu a realizat în 2009 şi 2010: programul de dotare cu rame electrice şi automotoare, programul de achiziţie şi modernizare a locomotivelor pentru transportul de călători, programul de achiziţie şi modernizare a vagoanelor de călători, programul de implementare a sistemului electronic de vânzare şi rezervare a legitimaţiilor de călătorie în trafic intern şi internaţional, urmărind achiziţii soft şi echipamente, dezvoltarea şi mentenanţa acestora, precum şi perfecţionarea profesională a personalului comercial;
- nu a realizat modernizarea şi achiziţia de material rulant, aşa cum prevedeau clauzele contractuale;
- nu a întocmit pentru anii 2009 şi 2010 o strategie de dezvoltare şi modernizare aşa cum avea obligaţia prevăzută la art.3 alin.8 din contractul aprobat prin HG nr.1668/2008:
- nu are organizată evidenţa contabilă analitică distinct pentru activităţile feroviare necesare asigurării transportului de călători din pachetul minim social, conform prevederilor art. 12 din HG nr.2408/2004.

Dacă ar fi vorba doar de încă o înşelare a statului am putea spune că nu sunt nici primii şi nici ultimii, însă în acest caz lucrurile sunt mult mai grave şi asta pentru că deturnarea banilor şi neefectuarea reparaţiilor capitale, a celor periodice (care oricum sunt şi acestea o afacere de familie ...) şi a întreţinerii liniilor ferate date în administrare ne pune nouă tuturor viaţa în pericol şi acesta nu este doar un clişeu !!!.
Cine nu ştie cum se fac reparaţiile la automotoarele lui COMANA şi GANEA  ....!? Numai organele de control, NU, restul ceferiştilor ştiu că RK –ul şi RP-ul se fac în familie la firmele proprii MARUB şi KRONTRIEM, în mod fictiv, sau cu indulgenţă şi cu minimă implicare (a se citi VOPSIRE).
Verificarea „autobuzelor feroviare” se face „ochiometric”, iar unde este nevoie de reparaţie se face cu ciocanul şi aparatul de sudură, fără a fi utilizate standurile tip de inspecţie feroviare.
Rugina, problema principală a materialului rulant şi de tracţiune, este mascată cu supravopsire şi chituire, culorile fiind foarte vesele, „fură ochiul”, vorba lui Comana.
CFR-iştii ştiu că repararea bandajului la roţi se face tot „ochiometric” cu polizorul manual  şi ciocanul, de aceea dacă mergeţi la mare din Braşov, veţi avea sentimentul mersului sacadat pe un drum de ţară fără asfaltare. Prietenii de la infrastructura naţională l-au atenţionat pe Comana referitor la stricarea liniei, dar acesta a considerat mult mai util să le ofere o primă sau o masă de sărbători, doar la CNCF CFR SA este criză, iar salariile se iau cu 25% mai puţin.
Reparaţiile se fac, „pe picior” la „lipeală” şi cu piese de schimb reciclate, fără a se investi în materiale tehnice de calitate.
Explicaţia este hilară, şi ne-o dă NODEA, care în discuţiile cu prietenii de la AFER zicea că: „trenurile Regiotrans merg cu o viteză care nu implică deraiere, cam 50km/h”.
ATENŢIE – datorită reparaţiilor simpliste, automotoarele REGIOTRANS au început să „crape”, cum spune Nodea I. (fostul şef al Depoului CF Braşov şi fost şef de gară, ca şi Comana, un „YES MEN” dedicat tuturor ilegalităţilor feroviare solicitate de milionarii feroviari braşoveni şi mulţumit cu un salariu care îi adoarme conştiinţa de feroviar), motoarele se defectează în mers, iar mai grav iau foc, situaţii care sunt gestionate din ce în ce mai greu. Călătorii din zona Banatului şi Moldovei pot spune mai multe, cum au fugit de nenumărate ori pe câmp pentru a evita victime în situaţia unei explozii, şi lipsa de reacţii şi mijloace din partea RC CF TRANS şi REGIOTRANS în activitatea PSI.
Facem apel la memoria călătorilor REGIOTRANS să-şi aducă aminte că marea majoritate a accidentelor feroviare întâmplate la trecerea la nivel cu calea ferată, şi nu puţine, s-au datorat nerealizării lucrărilor de asigurare a vizibilităţii, măsuri care sunt atributul gestionarului de infrastructură – RC CF TRANS şi REGIOTRANS
Numai anul acesta au avut loc mai multe accidente de acest gen dar mai grav şi unele soldate cu victime omeneşti pentru că Comana şi Nodea au considerat că nu merită să cheltuie nici măcar câţiva bănuţi pentru a tăia crengile care împiedicau vizibilitatea la trecerea de nivel cu calea ferată.
Hădărean, directorul şi mâna dreaptă a lui Comana în activitatea de transport la REGIOTRANS, a muşamalizat împreună cu NODEA şi reprezentanţii Poliţiei TF Timiş evenimentul feroviar din data de 29.06.2011, când trenul REGIO 14148 a acroşat la trecerea la nivel cu calea ferată de la km 55+800 (Vâlcani – Sânicolau Mare) un autoturism Mercedes avariindu-l foarte grav şi rănind şoferul. Cauza este lipsa defrişării vegetaţiei. În complicitate cu organele de control feroviar şi poliţia feroviară angajaţii au tăiat vegetaţia înainte de sosirea echipei de cercetare a evenimentului, consemnându-se în fals că şoferul este vinovat datorită neatenţiei.  ERDEIU DORU, funcţionar feroviar din zonă, împreună  cu prietenul IEPURE, şeful secţiei cf, pot spune mai multe, numai cu condiţia ca mafia milionarilor braşoveni să nu-i  fi speriat deja.  
Poliţia TF cunoaşte situaţia riscului feroviar cu privire la „unghiul de vizibilitate” la trecerea la nivel cu calea ferată, iar acolo unde mâna lungă a lui GANEA şi COMANA nu ajunge sunt semnalate evenimente, dar fără măsuri contravenţionale /penale (atenţie este vorba de siguranţa feroviară) aşa cum legea naţională le prevede.
Argumentul este dat de controlul efectuat de IPJ Harghita ca urmare a accidentului de circulaţie produs în data de 21.06.2011 orele 06.15, pe raza comunei Feliceni, la trecerea la nivel cu calea ferată de pe DJ 137A (în dreptul localităţii Oţeni) care s-a soldat cu vătămarea corporală a unei persoane şi importante pagube materiale, unde s-au identificat deficienţe la semnalizarea rutieră verticală, starea precară a indicatoarelor rutiere şi chiar lipsa acestora. Organul constatator nu a făcut decât să constate, să solicite remedieri, dar nu a luat măsurile legale. Se pune întrebarea retorică DE CE ?!
Evenimentele feroviare nu au fost publice deoarece Ganea şi Comana au avut grijă să le muşamalizeze.
Nu este întâmplător nici zelul cu care muncitorii REGIOTRANS strâng imediat materialele rezultate din accidentele feroviare, din ce în ce mai dese, în care au fost implicate automotoarele lui Ganea şi Comana. Simplu, se maschează posibila vizualizare a elementelor de rugina care este la nivelul structurilor de rezistenţă şi sistemul de frânare care este incompatibil cu cel autohton (nu se pot verifica elementele de frânare decât prin demontarea compartimentului de osie).
Ceva controale ale AFER s-au făcut în timp, dar au constatat doar deficienţe reparabile şi nicidecum încălcarea normelor UE (defecţiuni ale automotoarelor, defectarea vitezometrelor şi înlocuirea lor fără ca în registrele de evidenţă să fie notate seriile de fabricaţie, punerea în circulaţie fără efectuarea reviziilor sau reparaţiilor planificate, efectuarea reviziilor la centre de întreţinere care nu au agremente tehnice feroviare).
Evident defecţiunile găsite au fost înregistrate în documentele AFER ca fiind remediate, deşi măsurile s-au luat numai în documente.


PS. Am constatat ca presa incepe sa se miste. Un prim reportaj referitor la jaful CFR am gasit si noi pe site-ul newsbv.ro si il redam mai jos...

Afaceri prospere pe banii statului

Din ianuarie încoace lumea sindicală feroviară fierbe la propriu. Acum după ultima evaluare a reprezentanţilor FMI putem spune că am dat în clocot. Deja ştim că trebuie restructurată compania naţională şi toate societăţile feroviare din subordine şi că, în esenţă, mai trebuie să plecăm în şomaj încă câteva mii de angajaţi (pe lângă cei disponibilizaţi deja în 2010 şi 2011) pentru a face economii substanţiale la bugetul statului.
Oare aşa să fie?
SNTFC CFR Călători concluzionează în şedinţele AGA din ianuarie şi februarie că actualele secţii şi trase pe linii neinteroperabile sunt ineficiente economic şi decide să renunţe la cel puţin 27 dintre acestea pe care le scoate la licitaţie în noiembrie 2011 şi le atribuie în parte către REGIOTRANS SRL Braşov, TRANSFEROVIAR CALATORI SRL Bucureşti  şi REGIONAL SRL.
De aici încolo începe telenovela.
Deşi bolnavul nu a murit, rudele (a se citi firmele private care fac transport feroviar) se luptă deja pe împărţirea averii. Şi aici vorbim evident de deja celebrii GANEA IORGU şi COMANA COSTEL patronii SC REGIOTRANS SRL Braşov, dar şi de CĂLIN MITICĂ şi GAGA IULIAN, fraţii lor de la CLUJ care deţinTRANSFEROVIAR CALATORI SRL Bucureşti  şi REGIONAL SRL, care, oameni oneşti, şi-au fi împărţit deja viitorul tort.
De unde atâta interes când se tot vaită că transportul feroviar nu e rentabil şi că au nevoie de subvenţii consistente de la stat, chipurile pentru „servicii sociale” ?.
Dacă studiem atent cifrele şi economiile (192.384.000 RON) pretinse de directorul DOBRE după darea afară a angajaţilor în 2010 şi 2011 vom observa cu surprindere că toţi banii  nu se vor mai duce pe salarii ci pe subvenţionarea lui GANEA IORGU, COMANA COSTEL, CĂLIN MITICĂ şi GAGA IULIAN. Avem voie să ne întrebăm atunci cum rămâne cu solicitarea FMI şi cui foloseşte trimiterea noastră în şomaj, pe care tot statul român va trebui să o finanţeze prin acordarea ajutorului de şomaj şi salariilor compensatorii.
Să socotim!
GANEA IORGU, COMANA COSTEL, GAGA IULIAN şi CĂLIN MITICĂ au obţinut prin Hotărârea de Guvern nr. 741/2010, o subvenţie de 113.593.350 RON pentru REGIOTRANS SRL, 14.380.570 RON pentru REGIONAL SRL şi 8.124.360 RON pentru TRANSFEROVIAR Grup SA.
Corecţie de criză de Crăciun!
Pentru că era criză în 2010 şi guvernul tot insista că trebuie să scadă cheltuielile bugetare de Sfântul CRĂCIUN (mai exact pe data de 23 decembrie 2010 ca să vedem cât de implicat era Ministerul Transporturilor) apare Hotărârea de Guvern nr. 1.336 prin care s-a ajuns în situaţia în care subvenţia încasată de către marii operatori privaţi să crească considerabil în anul de criză. Curat – murdar cadou de sărbători!
Practic, prin inginerii financiare a căror legalitate ne cam scapă, pentru anul 2010 REGIOTRANS a încasat o subvenţie de 126.178.130 RON,  REGIONAL a primit 17.155.110 RON, iar TRANSFEROVIAR Grup SA a beneficiat de 8.841.040 RON.
Culmea ironiei şi golăniei!
Şi tot culmea e că adunate dau aproximativ 152.174.280 RON adică 79% din suma de 192.384.000 RON care cică s-a obţinut din restructurarea CNCF CFR SA. Păi destul de clar nu? Firmele astea private trebuiau plătite şi în 2011 şi de unde dacă nu din darea noastră afară?!.
Făcând puţin istoric, aflăm că statul român a dezvoltat firmele private finanţându-le în perioada 2008-2010 cu suma totală de 216.743.350 RON (45.805.000 RON în 2008, 57.345.000 RON în 2009 şi 126.178.130 RON în 2010), numai în cazul REGIOTRANS SRL. Adunate dau vreo 51 milioane EURO gaură la bugetul de stat.
Dacă adăugăm şi subvenţiile primite de REGIONAL – 23.612.110 RON (6.457.000 RON în 2009 şi 17.155.110 RON în 2010), respectiv 8.841.040 RON primită de TRANSFEROVIAR Grup SA în 2010, rezultă bani daţi de stat pe prosperitatea privaţilor în sumă de 249.196.500 RON , adică aproximativ 58 milioane EURO.
Sigur, oamenii de afaceri vor sări în sus şi vor spune că sumele astea sunt primite pentru un serviciu social, dar atâta timp cât finanţarea este asigurată de stat pentru trenuri care circulă goale şi nu le verifică nimeni dacă chiar fac numărul de kilometri pe care-l pretind iar veniturile proprii tind spre zero absolut, nu prea înţelegem cum e denumită chestia asta o AFACERE!
ISTORIA SE AMPLIFICĂ ÎN 2011, când GANEA IORGU şi COMANA COSTEL şi-au pus în cap să obţină de la stat sume colosale.
De parcă nu era de ajuns mărinimia deosebită a statului român, care prin HG nr.746/20.07.2011 a stabilit valoarea subvenţiei pentru REGIOTRANS SRL Braşov, la suma de 19,79 lei/tren/km, reprezentând un total cadou pentru anul 2011 de cca. 147 milioane lei, adică vreo 34 milioane euro, cei doi crai de la răsărit sar ca arşi şi pretind nici mai mult nici mai puţin decât aceeaşi sumă care se achită companiei de stat, deşi costurile transporturilor efectuate de SC REGIOTRANS SRL nu justifică această cerere, iar Hotărârea de Guvern stabileşte clar cum trebuie făcut calculul.
Păi bine fraţilor, sunteţi firmă comercială privată sau asistaţi social!!!!? Nu ajunge că toate trenurile voastre circulă goale, sunt ca vai de ele dar aţi înscris în documentele contabile şi curse suplimentare (mai mult decât cele contractate prin HG 746/20.07.2011) pentru a primii o subvenţie şi mai mare !!!!?
Se vede că vă ajută din plin unii diriguitori de prin minister. Prietenii SCHIAUCU, DOROBANŢU, STEFĂNESCU şi MAIER ştiu ce spunem şi de ce, dar până la urmă va afla şi doamna BOAGIU şi ......!!!!!
Cifrele în sine poate nu spun multe dar devine macabru când constatăm că în cazul REGIOTRANS SRL suma reprezintă cca. 86 -90% din totalul veniturilor, la REGIONAL SRL – 89-91%, iar la TRANSFEROVIAR SA -  70%.
Pentru ce să vă mai subvenţionăm din buzunarul nostru al tuturor!? POATE DOAR PENTRU CA SĂ INTRAŢI, CULMEA, ÎN TOP 300 !!!!
Conform topului „300 cei mai bogaţi români” dat publicităţii de revista CAPITAL în octombrie 2011, COMANA COSTEL (aflat pe locul 162) are o avere estimată de cca. 35-38 milioane de euro, GANEA IORGU (aflat pe locul 240) are o avere estimată la cca. 23-25 milioane de euro, iar valoarea reală a societăţilor comerciale deţinute de cei doi este de cca. 58-63 milioane de euro.
Culmea este că în mod real (analizând HG nr.746/20.07.2011 şi cele similare din anii 2009 şi 2010) profitul se datorează exclusiv subvenţiilor obţinute de la stat şi atunci .... CUM RĂMÂNE CU ANII DE CRIZĂ ÎN CARE NOI TREBUIE SĂ FIM CONCEDIAŢI ŞI CU SALARIILE DIMINUATE????.
Probabil că cei doi români bogaţi vor spune acum că nu e adevărat şi că o parte din profit a fost realizat de SC RC CF TRANS SRL care nu primeşte subvenţie. Frumuseţea este că întradevăr acestă firmă nu primeşte subvenţie, dar a primit mai mult cadou o bună parte din calea ferată (închiriată tot de la stat) pentru care încasează şi face chipurile profit din  Taxa de Utilizare a Infrastructurii, taxă încasată de la cine credeţi ??, evident în mare parte de la REGIOTRANS, care, nu-i aşa, are fondurile în principal tot de la statul român.
Şi acum întrebare simplă:
Câţi dintre dumneavoastră nu v-aţi dori o firmă care să aibă cca.85% din venituri oferite cadou de statul român, care nu se interesează şi chiar nici nu vă întreabă cât de rentabili sunteţi? Aşa să tot faci afaceri.
Tehnic vorbind, ar mai trebui spusă şi încăpăţânarea acerbă a oamenilor de afaceri „oneşti” de a menţine un mecanism de acordare a subvenţiei calculat sub celebra formulă „tren/km” şi nu „călători/km”, mecanism care ar arăta tuturor că trenurile REGIOTRANS SRL, REGIONAL SRL sau TRANSFEROVIAR Grup SA circulă goale şi sunt chiar foarte multe înscrise în acte fără ca cineva să le verifice, măcar prin prisma datelor reale cerute la decontare (adică dacă chiar au circulat toate), pe lângă faptul că în fiecare automotor din ăla celebru sunt 2-3 călători (sâc! – avem şi poze în sensul ăsta).
În 14 noiembrie am văzut cu toţii o poziţie publică, de altfel demnă de toată lauda, a doamnei BOAGIU, care a spus că s-a săturat de subvenţia asta plătită degeaba.
Suntem întru totul de acord dar sincer ne îndoim că va avea puterea să-şi pună în practică intenţiile de eradicare a vampirilor, care sunt sprijiniţi prin mai toate departamentele din Guvern.


Afaceri prospere pe banii statului

Din ianuarie încoace lumea sindicală feroviară fierbe la propriu. Acum după ultima evaluare a reprezentanţilor FMI putem spune că am dat în clocot. Deja ştim că trebuie restructurată compania naţională şi toate societăţile feroviare din subordine şi că, în esenţă, mai trebuie să plecăm în şomaj încă câteva mii de angajaţi (pe lângă cei disponibilizaţi deja în 2010 şi 2011) pentru a face economii substanţiale la bugetul statului.
Oare aşa să fie?
SNTFC CFR Călători concluzionează în şedinţele AGA din ianuarie şi februarie că actualele secţii şi trase pe linii neinteroperabile sunt ineficiente economic şi decide să renunţe la cel puţin 27 dintre acestea pe care le scoate la licitaţie în noiembrie 2011 şi le atribuie în parte către REGIOTRANS SRL Braşov, TRANSFEROVIAR CALATORI SRL Bucureşti  şi REGIONAL SRL.
De aici încolo începe telenovela.
Deşi bolnavul nu a murit, rudele (a se citi firmele private care fac transport feroviar) se luptă deja pe împărţirea averii. Şi aici vorbim evident de deja celebrii GANEA IORGU şi COMANA COSTEL patronii SC REGIOTRANS SRL Braşov, dar şi de CĂLIN MITICĂ şi GAGA IULIAN, fraţii lor de la CLUJ care deţinTRANSFEROVIAR CALATORI SRL Bucureşti  şi REGIONAL SRL, care, oameni oneşti, şi-au fi împărţit deja viitorul tort.
De unde atâta interes când se tot vaită că transportul feroviar nu e rentabil şi că au nevoie de subvenţii consistente de la stat, chipurile pentru „servicii sociale” ?.
Dacă studiem atent cifrele şi economiile (192.384.000 RON) pretinse de directorul DOBRE după darea afară a angajaţilor în 2010 şi 2011 vom observa cu surprindere că toţi banii  nu se vor mai duce pe salarii ci pe subvenţionarea lui GANEA IORGU, COMANA COSTEL, CĂLIN MITICĂ şi GAGA IULIAN. Avem voie să ne întrebăm atunci cum rămâne cu solicitarea FMI şi cui foloseşte trimiterea noastră în şomaj, pe care tot statul român va trebui să o finanţeze prin acordarea ajutorului de şomaj şi salariilor compensatorii.
Să socotim!
GANEA IORGU, COMANA COSTEL, GAGA IULIAN şi CĂLIN MITICĂ au obţinut prin Hotărârea de Guvern nr. 741/2010, o subvenţie de 113.593.350 RON pentru REGIOTRANS SRL, 14.380.570 RON pentru REGIONAL SRL şi 8.124.360 RON pentru TRANSFEROVIAR Grup SA.
Corecţie de criză de Crăciun!
Pentru că era criză în 2010 şi guvernul tot insista că trebuie să scadă cheltuielile bugetare de Sfântul CRĂCIUN (mai exact pe data de 23 decembrie 2010 ca să vedem cât de implicat era Ministerul Transporturilor) apare Hotărârea de Guvern nr. 1.336 prin care s-a ajuns în situaţia în care subvenţia încasată de către marii operatori privaţi să crească considerabil în anul de criză. Curat – murdar cadou de sărbători!
Practic, prin inginerii financiare a căror legalitate ne cam scapă, pentru anul 2010 REGIOTRANS a încasat o subvenţie de 126.178.130 RON,  REGIONAL a primit 17.155.110 RON, iar TRANSFEROVIAR Grup SA a beneficiat de 8.841.040 RON.
Culmea ironiei şi golăniei!
Şi tot culmea e că adunate dau aproximativ 152.174.280 RON adică 79% din suma de 192.384.000 RON care cică s-a obţinut din restructurarea CNCF CFR SA. Păi destul de clar nu? Firmele astea private trebuiau plătite şi în 2011 şi de unde dacă nu din darea noastră afară?!.
Făcând puţin istoric, aflăm că statul român a dezvoltat firmele private finanţându-le în perioada 2008-2010 cu suma totală de 216.743.350 RON (45.805.000 RON în 2008, 57.345.000 RON în 2009 şi 126.178.130 RON în 2010), numai în cazul REGIOTRANS SRL. Adunate dau vreo 51 milioane EURO gaură la bugetul de stat.
Dacă adăugăm şi subvenţiile primite de REGIONAL – 23.612.110 RON (6.457.000 RON în 2009 şi 17.155.110 RON în 2010), respectiv 8.841.040 RON primită de TRANSFEROVIAR Grup SA în 2010, rezultă bani daţi de stat pe prosperitatea privaţilor în sumă de 249.196.500 RON , adică aproximativ 58 milioane EURO.
Sigur, oamenii de afaceri vor sări în sus şi vor spune că sumele astea sunt primite pentru un serviciu social, dar atâta timp cât finanţarea este asigurată de stat pentru trenuri care circulă goale şi nu le verifică nimeni dacă chiar fac numărul de kilometri pe care-l pretind iar veniturile proprii tind spre zero absolut, nu prea înţelegem cum e denumită chestia asta o AFACERE!
ISTORIA SE AMPLIFICĂ ÎN 2011, când GANEA IORGU şi COMANA COSTEL şi-au pus în cap să obţină de la stat sume colosale.
De parcă nu era de ajuns mărinimia deosebită a statului român, care prin HG nr.746/20.07.2011 a stabilit valoarea subvenţiei pentru REGIOTRANS SRL Braşov, la suma de 19,79 lei/tren/km, reprezentând un total cadou pentru anul 2011 de cca. 147 milioane lei, adică vreo 34 milioane euro, cei doi crai de la răsărit sar ca arşi şi pretind nici mai mult nici mai puţin decât aceeaşi sumă care se achită companiei de stat, deşi costurile transporturilor efectuate de SC REGIOTRANS SRL nu justifică această cerere, iar Hotărârea de Guvern stabileşte clar cum trebuie făcut calculul.
Păi bine fraţilor, sunteţi firmă comercială privată sau asistaţi social!!!!? Nu ajunge că toate trenurile voastre circulă goale, sunt ca vai de ele dar aţi înscris în documentele contabile şi curse suplimentare (mai mult decât cele contractate prin HG 746/20.07.2011) pentru a primii o subvenţie şi mai mare !!!!?
Se vede că vă ajută din plin unii diriguitori de prin minister. Prietenii SCHIAUCU, DOROBANŢU, STEFĂNESCU şi MAIER ştiu ce spunem şi de ce, dar până la urmă va afla şi doamna BOAGIU şi ......!!!!!
Cifrele în sine poate nu spun multe dar devine macabru când constatăm că în cazul REGIOTRANS SRL suma reprezintă cca. 86 -90% din totalul veniturilor, la REGIONAL SRL – 89-91%, iar la TRANSFEROVIAR SA -  70%.
Pentru ce să vă mai subvenţionăm din buzunarul nostru al tuturor!? POATE DOAR PENTRU CA SĂ INTRAŢI, CULMEA, ÎN TOP 300 !!!!
Conform topului „300 cei mai bogaţi români” dat publicităţii de revista CAPITAL în octombrie 2011, COMANA COSTEL (aflat pe locul 162) are o avere estimată de cca. 35-38 milioane de euro, GANEA IORGU (aflat pe locul 240) are o avere estimată la cca. 23-25 milioane de euro, iar valoarea reală a societăţilor comerciale deţinute de cei doi este de cca. 58-63 milioane de euro.
Culmea este că în mod real (analizând HG nr.746/20.07.2011 şi cele similare din anii 2009 şi 2010) profitul se datorează exclusiv subvenţiilor obţinute de la stat şi atunci .... CUM RĂMÂNE CU ANII DE CRIZĂ ÎN CARE NOI TREBUIE SĂ FIM CONCEDIAŢI ŞI CU SALARIILE DIMINUATE????.
Probabil că cei doi români bogaţi vor spune acum că nu e adevărat şi că o parte din profit a fost realizat de SC RC CF TRANS SRL care nu primeşte subvenţie. Frumuseţea este că întradevăr acestă firmă nu primeşte subvenţie, dar a primit mai mult cadou o bună parte din calea ferată (închiriată tot de la stat) pentru care încasează şi face chipurile profit din  Taxa de Utilizare a Infrastructurii, taxă încasată de la cine credeţi ??, evident în mare parte de la REGIOTRANS, care, nu-i aşa, are fondurile în principal tot de la statul român.
Şi acum întrebare simplă:
Câţi dintre dumneavoastră nu v-aţi dori o firmă care să aibă cca.85% din venituri oferite cadou de statul român, care nu se interesează şi chiar nici nu vă întreabă cât de rentabili sunteţi? Aşa să tot faci afaceri.
Tehnic vorbind, ar mai trebui spusă şi încăpăţânarea acerbă a oamenilor de afaceri „oneşti” de a menţine un mecanism de acordare a subvenţiei calculat sub celebra formulă „tren/km” şi nu „călători/km”, mecanism care ar arăta tuturor că trenurile REGIOTRANS SRL, REGIONAL SRL sau TRANSFEROVIAR Grup SA circulă goale şi sunt chiar foarte multe înscrise în acte fără ca cineva să le verifice, măcar prin prisma datelor reale cerute la decontare (adică dacă chiar au circulat toate), pe lângă faptul că în fiecare automotor din ăla celebru sunt 2-3 călători (sâc! – avem şi poze în sensul ăsta).
În 14 noiembrie am văzut cu toţii o poziţie publică, de altfel demnă de toată lauda, a doamnei BOAGIU, care a spus că s-a săturat de subvenţia asta plătită degeaba.
Suntem întru totul de acord dar sincer ne îndoim că va avea puterea să-şi pună în practică intenţiile de eradicare a vampirilor, care sunt sprijiniţi prin mai toate departamentele din Guvern.


Viitori foşti angajaţi ai CFR
Back to top
View user's profile Send private message
shoppyJoined: 18 Nov 2007
Posts: 3019


Location: Bucuresti, s. 1

PostPosted: Wed Jan 18, 2012 9:07 pm    Post subject: Reply with quote

Da, si directorul de la GFR era carutas care cumpara cartofi de la tarani si ii vindea la oras, si jiji becali era cioban care pazea oile pe camp, si care-i problema?

Trecand acum peste ziaristica senzationista si pompieristica (a se citi "ieftina").

Aveti lacune grave in ceea ce priveste vanzarea automotoarelor. Daca la noi se poate ca la locomotive sa se face RK si apoi sa se vanda ca fier vechi, in Franta vanzarea automotoarelor catre Romania nu s-a facut pe ascuns, se pot gasi pe net poze cu acele automotoare in depou avand foi pe ele pe care scrie mare "A nu se descompleta - vandut in Romania".

Aveti lacune grave si in domeniul de legislatie rutiera. Evitarea accidentelor auto la trecerea la nivel cu calea ferata nu se face prin taierea crengilor, ci prin respectarea de catre soferi a prevederilor din codul rutier conform carora trenul are prioritate iar conducatorul auto este obligat sa se opreasca si sa se asigure, chiar in prezenta mijloacelor de avertizare si a barierelor automate sau manuale. Tot codul rutier stabileste vinovatul in cazul acestor accidente, acesta este soferul si nu directorul operatorului de material rulant.

Aveti lacune grave in domeniul tehnic si dezinformati. La vehiculele feroviare nu este pericol de explozie deoarece nici motorina nici orice altceva care mai e pe acolo nu explodeaza. Consultand site-ul AFER se poate vedea ca nu a existat nici un eveniment de automotor de pe la vreun operator privat care sa ia foc in Romania. (Veti gasi insa un automotor Malaxa de 2 ori mai vechi decat cele de la Regiotrans care a ars ca o torta pana s-a indoit sasiul si numeroase cazuri de locomotive electrice si diesel care ard anual la CFR Calatori(logic, nici macar una nu a explodat)).

Defapt tot acest material subliniaza foarte bine ilegalitatile savarsite de companiile statului in frunte cu CFR Infrastructura, AFER, si altele, ilegalitati de ale caror efecte benefice se bucura chiar CFR Calatori si CFR Marfa, aceasta fiind directia in care ar trebuii indreptat. Degeaba dati jos fostul sef de gara sau fostul sofer profesionist, locul lui va fi luat imediat de alt "baiat inteligent".

Daca doriti sa va schimbati statutul de viitor fost angajat, eu, ca pasionat feroviar si doctor inginer, va recomand sa va faceti treaba cu profesionalism, sa ii izolati si sa ii denuntati pe cei care nu fac acest lucru (dau rasol, iau spaga de la calatori, fura motrina, carpesc in loc sa repare, etc) si sa va cereti civilizat drepturile care vi se cuvin. Daca totusi sunteti persoane de calitate si serviciile voastre nu sunt apreciate atunci va recomand sa va dati demisia si sa va oferiti serviciile in alta parte, viata nici nu a inceput si nici nu se va termina odata cu CFR Calatori.
De asemenea, daca doriti sa va mai adresati pasionatilor, va rog sa tineti seama ca printre noi se afla ingineri si viitori ingineri atat in material rulant cat si in domenii conexe (constructii, energetica, electrotehnica, automatica, telecomunicatii, etc), de aceea va recomand sa lasati laoparte trucurile de ziaristica ieftina ca suntem satui de ele si sa va adresati ca unor colegi ingineri.


_________________
So high, so low, so many things to know...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forumul Vehiculelor Forum Index -> Caile Ferate din Romania All times are GMT + 2 Hours
Page Previous  1, 2, 3 ... 11, 12, 13
Page 13 of 13

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Card File  Gallery  Forum Archive
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Style created by Mirzanet
Create your own free forum | Buy a domain to use with your forum
SITE-UL FORUMULUI VEHICULELOR