Forumul Vehiculelor Forum Index Forumul Vehiculelor
Forumul pasionatilor de trenuri, de masini si de alte vehicule!
 
FAQFAQ  SearchSearch   MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Join! (free) Join! (free)  
ProfileProfile  Log in to check your private messagesLog in to check your private messages  Log inLog in 

Cod de conduita pe forum - RO

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Forumul Vehiculelor Forum Index -> Cod de conduita al forumului
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Please Register and Login to this forum to stop seeing this advertising.


Posted:     Post subject:

Back to top
admin
FV Administrator


Joined: 26 Jun 2007
Posts: 48PostPosted: Sat Nov 01, 2008 8:30 pm    Post subject: Cod de conduita pe forum - RO  Reply with quote

Cod de conduita pe forum :

1. Utilizatorilor le este strict interzisa folosirea unui limbaj neadecvat, provocator sau ofensator.

2. Utilizatorilor le este strict interzisa deschiderea de topic-uri sau subiecte de discutie si postatrea oricaror materiale cu caracter fascist, rasist , xenofob, pornografic sau pe teme religioase. Orice incalcare a acestei reguli va conduce la stergerea automata a materialelor respective si la restrictionarea permanenta a accesului vinovatilor.

2.1. Exceptie de la regula 2 face Modelismul care este o forma de educatie, in legislatie formele de educatie, stiinta si cultura au derogare.
Simbolurile sunt prezentate in scop educativ si al respectarii adevarului istoric , in nici un caz in scop propagandistic si nu au legatura cu domeniul politic.
Pentru a nu se crea discutii inutile, iata ce prevede legea romineasca:

ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr.31 din 13 martie 2002
privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii
Textul actului publicat în M.Of. nr. 214/28 mar. 2002

În temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constituţia României,
Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.
CAPITOLUL II
Infracţiuni şi contravenţii
Art. 4. - (1) Răspândirea, vânzarea sau confecţionarea de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe, precum şi deţinerea, în vederea răspândirii, a unor astfel de simboluri se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi utilizarea în public a simbolurilor fasciste, rasiste sau xenofobe.

(3) Nu constituie infracţiune fapta prevăzută la alin. (1) sau (2), dacă este săvârşită în interesul artei sau ştiinţei, cercetării ori educaţiei.
Art. 8. - (1) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 25.000.000 lei la 250.000.000 lei:
a) răspândirea, vânzarea sau confecţionarea de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe, precum şi deţinerea, în vederea răspândirii, a unor astfel de simboluri de către o persoană juridică;
b) utilizarea în public a simbolurilor fasciste, rasiste sau xenofobe de către o persoană juridică;

(2) Nu constituie contravenţie fapta prevăzută la alin. (1) lit. a) sau b), dacă este săvârşită în interesul artei sau ştiinţei, cercetării ori educaţiei.
PRIM-MINISTRU
ADRIAN NĂSTASE


3. Utilizatorii sunt rugati ca la scrierea topicurilor si mesajelor, sa respecte normele gramaticale si ortografice ale limbii romane. Nu vor fi acceptate pe forum subiectele sau topicurile in care sunt folosite prescurtari de genul : "k" , "sh" , "tz" , "q", in care pluralul substantivelor nu este corect scris sau care sunt scrise folosind numai majuscule. Orice nerespectare a acestei reguli va atrage stergerea automata a mesajului indiferent de calitatea informatiei pe care o contine.

4. Utilizatorilor le este interzisa postarea materialelor ale carui copyright nu le apartine fara acordul scris al autorului.
In cazul postarii unor materiale ale carui copyright nu le apartine publicate in carti sau pe internet este neaparat necesar indicarea autorului si sursei de provenienta a lor.


5. Utilizatorii sunt rugati sa evite postarea de poze fara legatura cu domeniul feroviar, masini si cu alte subiecte dezbatute in cadrul sectiunilor forumului.

6. Utilizatorii sunt rugati sa se asigure, la introducerea subiectelor noi, ca acestea se afla in rubrica cea mai adecvata.

7. Utilizatorii sunt rugati sa nu foloseasca acest forum in alte scopuri decat cel in care a fost creat. Este interzisa folosirea acestui forum pe post de: chat, blog, posta electronica, etc…

8. Evitati completarile fara rost de genul “ Da, asa este”, “ Da, ai dreptate !”, “frumoase poze”, “ corect” si asa mai departe.

9. Utilizatorilor le este interzisa postarea de imagini in care apar persoane in ipostaze jenante.

10. ESTE OBLIGATORIU sa folositi ca server de gazduire a fotografiilor www.photobucket.com si server-ul http://postimage.org optiune pe care o are si forumul.
Nu vom mai accepta site-uri de gazduire care se incarca greu. (imageshack, imageshock, photoleech,etc.). Cei care vor posta poze prin aceste servere, pozele vor fi sterse si utilizatoarele vot fi anuntati sa-si puna pozele cu un alt host de poze mai accesabil.
Va rugam ca in masura timpului disponibil sa TRANSFERATI pozele de pe celelalte servere in www.photobucket.com sau http://postimage.org si sa va editati mesajele.
Linia de comanda pentru un link-miniatura arata astfel:
[url=calea_spre_imagine][img]calea_spre_miniatura[/img][/url]
Ma voi referi aici la imaginile stocate pe www.photobucket.com . Acest site genereaza automat miniaturi ale pozelor, pe care le vedem atunci cand accesam albumele.
Deci cum procedam? Cu copy/paste aducem "formula magica" de mai sus in locul unde dorim sa apara linkul-miniatura. Deschidem o fereastra cu albumul care contine imaginea dorita, deci vom vedea un sir de miniaturi, printre care si cea a imaginii alese. Click-dreapta pe aceasta miniatura, apoi click pe Properties; cu mouse-le se selecteaza si se copiaza ceea ce se vede dupa Address (URL), apoi se inlocuieste calea_spre_miniatura cu ceea ce s-a copiat. Apoi se face click pe Direct Link; Photobucket este atat de amabil cu noi, incat un simplu click pe Direct Link inseamna copierea directa a continutului de acolo . In formula magica de mai sus se inlocuieste calea_spre_imagine cu ceea ce s-a copiat. Facem apoi click pe Previzualizare si admiram rezultatul  .
S-ar putea ca aceasta sa fie o cale mai simpla: dupa ce in mesaj se aduce formula magica de mai sus, se face click pe Direct Link, deci in clipboard se copiaza calea spre imagine. Calea spre miniatura se obtine pur si simplu adaugand un th_ in fatza numelui imaginii. De exemplu, imaginea se numeste poza.jpg, iar miniatura generata automat se numeste th_poza.jpg. In formula se inlocuieste calea_spre_imagine cu ceea ce s-a copiat, apoi se inlocuieste si calea_spre_miniatura cu acelasi continut, dupa care se vine cu cursorul inaintea numelui imaginii si se adauga de la claviatura acel th_.

Un exemplu concret
[url= http://i199.photobucket.com/album...stian/Automotoare%20Malaxa%20750/ Poza2.jpg ][img] http://i199.photobucket.com/album...stian/Automotoare%20Malaxa%20750/ th_Poza2.jpg[/img][/url]

http://postimage.org generaza automat sub forma de link miniatura.

11. Utilizatorii isi pot edita sau sterge mesajele (daca nu a mai postat nimeni) in maxim 60 de minute de la momentul postarii lor.

12. Mesajele care contin atacuri la persoana ,sau de la care au inceput conflicte se vor sterge iar utilizatorul va fi sanctionat cu banare si anuntat prin mail de decizia luata.

13.Utilizatorilor le este interzis sa posteze in semnaturi si la avatare alte poze decat cele facute de user-ul respectiv si fara legatura cu domeniul feroviar, masini si cu alte subiecte dezbatute in cadrul sectiunilor forumului.

14. Pozele postate direct (fara link-uri in miniatura) trebuie sa aiba o marime de maxim 1024x768 pixeli.

Avantajele acestei reguli sunt:
- forumul are un aspect omogen, nu se mai amesteca poze la orice rezolutie se nimereste pe aceeasi pagina
- pagina nu mai depaseste marginile ecranului la cei care folosesc rezolutii mai mici la monitor
- marimea pozei este mai mica si astfel pagina se incarca mai repede (si ocupa si mai putin loc pe serverele de hosting)
- la diminuarea rezolutiei se diminueaza si efectele negative ce apar deseori in pozele facute cu telefonul sau aparate compacte (zgomot, supraexpunere, erodare, etc)

Mesajele ce contin poze la rezolutii mai mari vor fi modificate de conducerea forumului, pozele fiind eliminate iar utilizatoru invitat sa-si reposteze poza la rezolutia acceptata.

ATENTIE, introducerea aceastei reguli :
- nu doreste sa jigneasca si nici nu este indreptata impotriva vreunui pasionat sau grup de pasionat
- nu doreste sa declanseze discutii in contradictoriu despre arta fotografica in general, cunostintele de fotografie ale pasionatiilor sau performantelor aparatelor de fotografiat (indiferent de model)[/b]

15. Pentru sesizari sau reclamatii va rugam sa va adresati prin mesageria privata si nu pe forum urmatorilor doi Administratori : sulzerul1175 si cristi CFR

Orice abatere de la acest regulament va conduce la sanctionarea utilizatorilor vinovati. Utilizatorii vinovati de abateri repetate sau de natura foarte grava li se va interzice accesul pe acest forum.


IMPORTANT

Acest regulament poate suferi modificari ,asadar este bine sa-l cititi din cand in cand .

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Forumul Vehiculelor Forum Index -> Cod de conduita al forumului All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Card File  Gallery  Forum Archive
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Style created by Mirzanet
Create your own free forum | Buy a domain to use with your forum
SITE-UL FORUMULUI VEHICULELOR